Ξεπούλημα ή επένδυση

  • Τρίτη, 11 Μαρτίου, 2014 - 06:10

Προς την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ανδριάνα Μπαφίτση, απευθύνθηκαν με επιστολή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παύλος Χρυσαφίδης και Νεκτάριος Σαντορινιός, με αφορμή τις επισκέψεις που διεξάγουν διάφορες εταιρείες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για πέντε από τα κατά τόπους αεροδρόμια της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι ενημέρωσαν ότι ο διαγωνισμός βρίσκεται στη δεύτερη φάση και περιμένουν να κατατεθούν οι προσφορές των εταιρειών άμεσα.

Μέσα από την επιστολή τους εκφράζουν την δυσαρέσκεια και την αντίθεση τους για την τροπή αυτή, αφού το θεωρούν ξεπούλημα το οποίο θα δημιουργήσει προβλήματα και θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες των νησιών αλλά και για τους επισκέπτες, μα πάνω απ΄ όλα ζημιώνει την τοπική και εθνική οικονομία. Είναι ιστορικά γνωστό ότι η συγκεκριμένη η περιοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι γεωπολιτικά και στρατηγικά ευαίσθητη και τυχόν απώλεια των αεροδρομίων θα είναι πλήγμα για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και θα την οδηγήσει σε μία ακόμα απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Επίσης μια τέτοια ενέργεια το μόνο που θα φέρει είναι αποδεδειγμένα τη ζημίωση των πολιτών και του δημοσίου. Άλλο ένα αρνητικό αντίκτυπο που θα υπάρξει σε μια τέτοια περίπτωση είναι η αύξηση των τελών χρήσης των αεροδρομίων και κατά συνέπεια η αύξηση των εισιτηρίων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν οι πολίτες που ήδη δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υπάρχουσες αντίξοες συνθήκες, αλλά και να δημιουργηθεί κίνδυνος να μην προτιμηθεί από τους τουρίστες η χώρα ως τουριστικός προορισμός.

Για τους παραπάνω λόγους οι περιφερειακοί σύμβουλοι ζητάνε από την πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου να θέσει το ζήτημα του ξεπουλήματος του αεροδρομίου των νησιών της Περιφέρειας προς συζήτηση στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.

Ετικέτες: