Στην έκθεση του Μιλάνου ο Σύλλογος Επαγγελματιών Σίφνου

Αποκόμιση θετικών σχολίων

  • Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2014 - 06:10

Στην διεθνή έκθεση τουρισμού στο Μιλάνο της Ιταλίας βρέθηκε ο σύλλογος επαγγελματιών της Σίφνου, μαζί με τον σύλλογο ενοικιαζόμενων δωματίων του νησιού. Η Ιταλία αποτελεί μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας, αφού οι Κυκλάδες είναι αγαπημένος προορισμός για τους Ιταλούς και η έκθεση θεωρήθηκε μια καλή ευκαιρία προκειμένου να προωθηθούν εν όψει καλοκαιριού τα νησιά στην Ιταλική τουριστική αγορά.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο κατά τη διάρκεια της έκθεσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι επισκέπτες για το παραδοσιακό και πολιτιστικό κομμάτι του νησιού, γι’ αυτό και προσπάθησαν να ενημερωθούν για την οργάνωση προβολής που υπάρχει σε σχέση με την διαμονή τους.

Κατά την παρουσία του στο Μιλάνο ο σύλλογος επαγγελματιών διαπίστωσε πώς το κοινό έδειχνε ιδιαίτερη σημασία στο αν υπάρχει οργανωμένο ενιαίο πληροφοριακό υλικό σε μία κεντρική ιστοσελίδα, αλλά και έντυπο στις εκθέσεις, προκειμένου να παρέχονται οι σχετικές πληροφορίες για το νησί. Κρίνεται αναγκαίο λοιπόν να υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το νησί και χάρτης με τη θέση της Σίφνου, σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

Η κίνηση του συλλόγου να κάνει πιλοτική παρουσίαση της εκπτωτικής κάρτας Σίφνου ενθουσίασε τους παρευρισκομένους, καθώς αποτέλεσε κάτι μοναδικό διότι χορηγείται δωρεάν και δεν συνηθίζεται σε τέτοιου είδους εκθέσεις. Επίσης το dvd με μικρού μήκους ταινία, που παρουσίαζε με ευχάριστο τρόπο το νησί, εντυπωσίασε τους επισκέπτες της έκθεσης και αποτέλεσε μέσω προώθησης, δίνοντας το έναυσμα να ανατυπωθεί αυτή τη φορά με υπότιτλους σε περισσότερες ξένες γλώσσες.

Με αφορμή την έκθεση, ο σύλλογος πραγματοποίησε συνάντηση με την διευθύντρια του ΕΟΤ στο Μιλάνο, Κυριακή Μπουλασίδου, προκειμένου να συζητήσει μαζί της τις επερχόμενες δράσεις του ΕΟΤ καθώς και τη συμμετοχή τους σε αυτές. Στη συνέχεια μετέβη στη πόλη Βαρέζε και συνάντησε την δημοσιογράφο Ελένη Σαρικώστα, η οποία είναι ειδήμων στη προβολή προορισμών στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ιταλίας και συζήτησαν την προοπτική για πιθανή μελλοντική συνεργασία.

Πέραν όμως από τα θετικά που εισπράχτηκαν στην έκθεση, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Σίφνου σχολίασε αρνητικά την απουσία της ονομασίας της χώρας με μεγάλα γράμματα στο περίπτερο της Σίφνου. Παράλληλα υπήρχαν έξι περίπτερα με έξι προορισμούς στην Ελλάδα, που έδειχναν την εντύπωση ανεξάρτητων κρατιδίων και όσον αφορά στο περίπτερο της Περιφέρειας, οι ονομασίες των νησιών ήταν δυσδιάκριτες, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να μην μπορούν να διακρίνουν εύκολα τον προορισμό.

Βέβαια, ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η παρουσία της Σίφνου βασιζόταν σε εθελοντική βάση και όχι σε επαγγελματίες, όπως άλλοι προορισμοί. Παρ’ όλα αυτά είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία και αντάξια με τους υπόλοιπους εκθέτες.

Ετικέτες: