Ημέρες Γαστρονομίας 2014

Πανδαισία μαγειρικής τέχνης και απόλαυσης

Ξεκίνησε το ταξίδι στις γεύσεις και τον πολιτισμό των Κυκλάδων

Το συναρπαστικό ταξίδι στις γεύσεις και τον πολιτισμό των Κυκλάδων, Τιμώμενου Γαστρονομικού Προορισμού των Ημερών Γαστρονομίας 2014, ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Μουσείο Μπενάκη, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών του νομού, οι οποίοι εντυπωσίασαν τους επισκέπτες με τα προϊόντα και τις δημιουργίες τους.

Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, σχεδιάστηκε και παρουσιάζεται μια δια-θεματική ενότητα εκδηλώσεων που αποσκοπεί στη χαρτογράφηση και την ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού του Αιγαίου. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο αντιπροσωπευτικό δείγμα της κυκλαδικής γαστρονομίας παρουσιάζεται στην Αθήνα με τη συμμετοχή δεκάδων chefs, γαστρονόμων, δημοσιογράφων, τοπικών παραγωγών και επιχειρηματιών, δικτύων και συλλόγων και φορέων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Στo κεντρικό live cooking stage των Ημερών Γαστρονομίας θα αν'έβουν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ καταξιωμένοι άνθρωποι της μαγειρικής τέχνης εκπροσωπώντας αντιπροσωπευτικούς γαστρονομικούς νησιωτικούς προορισμούς των Κυκλάδων.

Σεφ από τη Σαντορίνη (Βασίλης Ζαχαράκης), τη Μύκονο (Γιάννης Γαβαλάς), τη Σχοινούσα (Σοφία Παπαδημητρίου), τη Σέριφο (Στέφανος Στεφανίδης), τη Νάξο (Γιάννης Βάσιλας και Δημήτρης Παπαδόπουλος), την Τήνο (Αντωνία Ζάρπα), τη Σύρο (Λίνα Φουρνιστάκη και Κωνσταντίνος Μπουγιούρης), τη Σίφνο (Νίκος Φραζέσκαρος) και τη Μήλο (Βασίλης Παπίκινος) παρουσιάζουν εμπνευσμένες συνταγές δημιουργικής κουζίνας αλλά και της τοπικής αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομικής παράδοσης των Κυκλάδων.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από τη διοργάνωση.

Ρεπορτάζ: Ραέλα Αζίζαϊ

Καθημερινή ενημέρωση.