Ναυτική "χροιά" στην επιχειρηματικότητα της Σύρου

"Ταρσανάς"

Στην απέραντη ομορφιά των παραδοσιακών ταρσανάδων “απλώνεται” η λειτουργία του νέου μεζεδοπωλείου – καφενέ που ονομάζεται “Ταρσανάς” λίγο έξω από την Ερμούπολη, επιχείρηση που άνοιξε τις “πύλες” της τέλος Μαρτίου και συνεχίζει με δυναμικό ρυθμό, αποσπώντας καθημερινά τα εύσημα από όσους την επισκέπτονται.

Πρόκειται για μία ακόμη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα που έρχεται να προσθέσει στο νησί κάτι ξεχωριστό, δηλαδή ένα στέκι που ενώνει τα πρωινά, τους παραδοσιακούς καραβομαραγκούς που απολαμβάνουν τον καφέ τους και τα βράδια, τις παρέες που σπεύδουν να απολαύσουν καλομαγειρεμένα πιάτα σερβιρισμένα... στην “αγκαλιά” των ξύλινων σκαριών.

Αναφορικά με τη λειτουργία της επιχείρησης, η “Κοινή Γνώμη” συνάντησε έναν εκ των ιδιοκτητών, τον Βαγγέλη Τζώρτζη, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του web tv.

Μυρίζει... θάλασσα και ξύλο

Ο “Ταρσανάς” αποτελεί μία νέα επιχείρηση στη Σύρο που μετατράπηκε σε μεζεδοπωλείο μετά από αρκετή προσπάθεια και κόπο αφού όπως εξηγεί ο κ.Τζώρτζης, ήταν ένας παλαιός καφενές που διαμορφώθηκε σταδιακά και πήρε τη σημερινή μορφή του, δίνοντας σάρκα και οστά στο μεράκι που είχε ο ίδιος. Πρόκειται για μία νέα προσπάθεια που βρίσκει καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση στον κόσμο, γεγονός που γεννά αισιοδοξία για την περαιτέρω πορεία του.

Σύμφωνα με όσα προσθέτει ο κ. Τζώρτζης, “ο “Ταρσανάς” άνοιξε στις 20 Μαρτίου καθώς ήταν ένα μεράκι και ένα όνειρο ζωής”, το οποίο φέρει το “άρωμα” του ξύλου και της θάλασσας λόγω της πολυετούς επαγγελματικής ενασχόλησης του ίδιου με τα ναυπηγεία. “Ήταν ένα όνειρο το οποίο πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια” συνέχισε, προσθέτοντας ακόμη πως, “Το κόστος ήταν αρκετά μεγάλο γιατί το κτίριο ήταν πολύ παλαιό” και οι επισκευαστικές εργασίες αλλά και όσες παρεμβάσεις απαιτήθηκαν, διήρκησαν πέντε μήνες ενώ χρειάστηκε να ξεπερασθούν και κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια.

Ο μικρός “Ταρσανάς” διαθέτει έναν εσωτερικό χώρο διακοσμημένο με τα χρώματα ενός πραγματικού ταρσανά αλλά και με αντικείμενα και εξοπλισμό ξύλινων σκαριών που κοσμούν τους τοίχους του. Ωστόσο, το καλοκαίρι εκτείνεται μέχρι το χώρο της επισκευής των σκαφών, γεγονός που προσφέρει τη δυνατότητα σε περισσότερες παρέες καθημερινά να απολαμβάνουν όσα προσφέρει.

Καλή ποιότητα και ποικιλία μεζέδων

“Είναι μία συνέχεια του ναυπηγείου αυτός ο χώρος. Το μεράκι μου είναι να έρχονται εδώ οι ναυτεργάτες, να πίνουν τον πρωινό καφέ τους, να αναφέρονται σε διάφορες ναυτικές ιστορίες και να φτιάχνουν μία μικρή ναυτική κοινωνία” σημείωσε ο κ. Τζώρτζης, αναφερόμενος παράλληλα και στη βραδινή λειτουργία του. “Από καφενές προέκυψε σταδιακά να λειτουργεί το βράδυ ως ένα όμορφο εστιατόριο – μεζεδοπωλείο. Έχουμε ένα πλούσιο μενού από θαλασσινά, σαλάτες αλλά και κρεατικά. Προσφέρουμε μεζέδες για όλα τα γούστα” συμπλήρωσε, λέγοντας ταυτόχρονα πως η ποιότητα είναι τέτοια που σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές, οδηγεί τους επισκέπτες να κλείσουν τραπέζι ξανά. Ιδιαίτερες βραδιές μάλιστα με live μουσική μπορεί να απολαύσει κάποιος κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο χώρος προσφέρεται και για τη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων όπως συνεστιάσεις ή τραπέζια γάμων και βαφτίσεων. Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Βαγγέλης Τζώρτζης τόνισε πως, “Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το καλό όνομα που έχουμε, την καλή ποιότητα και φυσικά να βλέπουμε ξανά τους πελάτες μας”.

Ετικέτες: