Το 3ο Syros Emporium αποχαιρετά τους φίλους του

Επόμενο ραντεβού τον Μάιο

Νικήτρια αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά η τοπική επιχειρηματικότητα μέσα από τη συμμετοχή 28 επαγγελματιών στο 3ο Syros Emporium “Winter Time”, που διοργανώθηκε στην Πινακοθήκη Κυκλάδων από τον ιστότοπο “Η Αρχόντισσα των Κυκλάδων” και το κατάστημα Elegante.

Ανανεωμένοι και με πολλές φρέσκες ιδέες, οι φετινοί εκθέτες παρουσίασαν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής αισθητικής και ποιότητας, συνδυάζοντας τα με την ευχάριστη πλευρά της ζωής. Σημειώνεται μάλιστα, ότι για πρώτη φορά, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα πώλησης των προϊόντων τους εντός του εκθεσιακού χώρου, ενώ διαδραστικά δρώμενα, δώρα και πολλές εκπλήξεις σκόρπισαν χαμόγελα στα χείλη των επισκεπτών.

Νικήτρια η επιχειρηματικότητα

“Το γεγονός ότι έχουμε 17 νέους εκθέτες και ήδη κάθε μέρα αυξάνονται οι ενδιαφερόμενοι στη λίστα για το επόμενο Syros Emporium, μας δίνει μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε”, δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” η διαχειρίστρια του ιστότοπου “Η Αρχόντισσα των Κυκλάδων”, Φλώρα Μερεμέτη, σημειώνοντας ότι στόχος των διοργανωτών είναι η πραγματοποίηση έκθεσης δύο φορές το χρόνο, μία τον χειμώνα και μία το καλοκαίρι. “Ο κόσμος έχει αγαπήσει την προσπάθειά μας και τη στηρίζει. Η κίνηση των τελευταίων ημερών ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, υπήρχε πώληση στα καταστήματα και αυτό είναι που μας ενδιαφέρει και μας ενθουσιάζει, επομένως έχουμε ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις για το 4ο Syros Emporium, το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνωση της τοπικής αγοράς

Όπως τόνισε, η θερμή ανταπόκριση του κόσμου αποτελεί μία αχτίνα ελπίδας για την τόνωση της τοπικής αγοράς. “Κάποιοι επιχειρηματίες δεν περίμεναν ότι θα μπορούσαν να πουλήσουν προϊόντα μέσα στην έκθεση και ήδη έχουν πάει πολύ καλύτερα από ό,τι προσδοκούσαν. Πολλοί εξ' αυτών πηγαίνουν στα καταστήματά τους και φέρνουν έξτρα εμπορεύματα”, τόνισε.

Αναφορικά με τα δυνατά σημεία της φετινής διοργάνωσης η κ. Μερεμέτη εξήγησε ότι το τρίτο κατά σειρά Syros Emporium είναι πιο οργανωμένο και συντονισμένο χάρη στο ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου. “Ο χώρος της Πινακοθήκης είναι ιδανικός για εμάς, απλά την επόμενη φορά ίσως θα πρέπει να αναζητήσουμε κάποιον άλλον μεγαλύτερο. Σε κάθε διοργάνωση συμμετέχουν 28 εκθέτες. Τώρα σκεφτόμαστε να αφήσουμε κάποιους έξω που έχουν λάβει μέρος στις τρεις προηγούμενες εκθέσεις, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε χώρο στους επόμενους που έχουν δηλώσει συμμετοχή από τώρα”.

Τα μυστικά της επιτυχίας

Τέλος, έκρινε ότι η επιτυχία της έκθεσης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των συμμετεχόντων. “Το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες έρχονται κοντά ο ένας με τον άλλον, γνωρίζονται, μοιράζονται ώρες ξεγνοιασιάς και γέλιου και υπόσχονται ότι θα διατηρήσουν μεταξύ τους μία επαφή, δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα. Χαίρομαι που έχουν γίνει ένα, περνάμε όμορφες στιγμές και ο ένας πέρα από δω θα στηρίξει τον άλλον”, κατέληξε.

Υπογραμμίζεται ότι η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή και σήμερα (10:30 – 14:30) λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το περασμένο Σάββατο.

Από τις καλύτερες στιγμές της έκθεσης, η οποία περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, face painting, μανικιούρ, zumba και επιδείξεις tae kwon do ήταν η επίδειξη μόδας τοπικών καταστημάτων του νησιού σε ανδρικό, γυναικείο και παιδικό ντύσιμο. Συριανά μοντέλα περπάτησαν το διάδρομο του Syros Emporium με σκέρτσο και άνεση, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Γιώργος Ρούσσος και η Μαριάννα Βακονδίου.

 

Ετικέτες: