Έναρξη του 3ου Syros Emporium

«Η επιχειρηματικότητα στη Σύρο έχει σφυγμό»

Παρουσία πλήθους κόσμου και πιο δυνατά και οργανωμένα από ποτέ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 3ου Syros Emporium την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών τίμησε την διοργάνωση παρουσιάζοντας το καθένα τα προϊόντα του ενώ πλήθος δραστηριοτήτων θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου.

Για μια διοργάνωση η οποία τείνει να καθιερωθεί ως θεσμός μίλησε ο δήμαρχος Σύρου- Εμρούπολης, ο οποίος παρευρέθηκε στα εγκαίνια δείχνοντας έμπρακτα την στήριξη του στους επιχειρηματίες του νησιού ενώ κατά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε «το πόσο σημαντικό είναι να επιδιώκεται από κάθε επιχείρηση η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας η οποία επιτυγχάνεται μέσω της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της οργάνωσης». Το Syros Emporium δίνει την δυνατότητα στους επιχειρηματίες μεταξύ άλλων να ανταλλάξουν απόψεις ενώ μέσα από την συλλογικότητα να δείξουν ότι η επιχειρηματικότητα στη Σύρο έχει σφυγμό. Παράλληλα ο κ. Μαραγκός υποστήριξε ότι πέρα από τις προσπάθειες που καταβάλει η τοπική αυτοδιοίκηση και ο δήμος ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται και η αρωγή των ίδιων των επιχειρηματιών προκειμένου να έρθουν καλύτερες μέρες.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Μάρκος Δαδάος, ο οποίος με μια λιτή δήλωση τόνισε ότι «στους δύσκολους καιρούς που ζούμε τέτοιες εκδηλώσεις αναβαθμίζουν το επιχειρείν και δίνουν δύναμη και κουράγιο σε όλους». Από την άλλη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέας Γυαλόγλου κινήθηκε στο ίδιο περίπου κλίμα υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η καρδιά της επιχειρηματικότητας στη Σύρο αρχίζει και αποκτά σταθερούς ρυθμούς» ενώ άκρως θετικά αξιολόγησε το γεγονός ότι πλέον οι επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να λειτουργούν με σύμπνοια ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το μέλλον.

Ετικέτες: