Νέα παγκόσμια διάκριση για την Μικροζυθοποιία Κυκλάδων

Ασημένια ΝΗΣΟΣ

Ακόμα μία σημαντική παγκόσμια διάκριση για μία Κυκλαδική επιχείρηση, την «Μικροζυθοποιία Κυκλάδων, που παράγει στην Τήνο την Μπύρα «ΝΗΣΟΣ», η οποία έλαβε το αργυρό βραβείο καλύτερης μπύρας στον κόσμο.

Στον παγκόσμιο και όπως θεωρείται τον σημαντικότερο διαγωνισμό «European Beer Star» στον χώρο της ζυθοποιίας, που πραγματοποιείται εδώ και 11 χρόνια στην έκθεση BrauBeviale στη Νυρεμβέργη, η Τήνος έλαμψε μέσα από την χρυσόξανθη «ΝΗΣΟΣ Pilsner», που έλαβε την ασημένια διάκριση.

Η Ζυθοποιία του Αλέξανδρου Κουρή και της Μάγιας Τσόκλη έκλεψε τις εντυπώσεις στο κέντρο της μπύρας, την Βαυαρία, κερδίζοντας με το προϊόν υψηλής αξίας που παράγουν την θετική αξιολόγηση των 105 γευσιγνωστών, οι οποίοι προέρχονταν από 25 χώρες, που έκριναν συνολικά 1613 μπύρες από 42 χώρες και όλες τις ηπείρους. 

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική μπύρα που κερδίζει βραβείο σε ανάλογο διαγωνισμό, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν εκ των δύο σημαντικότερων διαγωνισμών που πραγματοποιείται υπό την επίσημη υποστήριξη της EBCU ως προς την αντικειμενικότητα του.

Η διαδικασία της γευσιγνωσίας εκ μέρους των κριτών απαιτεί την αξιολόγηση των προϊόντων να γίνεται χωρίς να γνωρίζουν την ετικέτα που φέρουν και να κρίνεται η γενική εικόνα τους, το χρώμα, η γεύση και το άρωμα τους.

Περνώντας επιτυχώς όλη αυτή τη διαδικασία η «ΝΗΣΟΣ Pilsner» έλαβε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία της Bohemian Style Pilsner, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για μία Κυκλαδική μπύρα, η οποία κυκλοφορεί μόλις 17 μήνες και κατάφερε να υπερνικήσει τις μεγάλες δυνάμεις του χώρου που προέρχονται κυρίως από Τσεχία και ΗΠΑ.

Εκφράζοντας την ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και υπερηφάνεια ολόκληρης της ομάδας της «ΝΗΣΟΣ», ο ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων, Αλέξανδρος Κουρής, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής ανέφερε ότι «τολμήσαμε να λάβουμε μέρος στο διαγωνισμό European Beer Star για την εμπειρία της συμμετοχής. Ξέραμε ότι φτιάχνουμε μια καλή μπύρα, τη δεύτερη θέση στο βάθρο όμως δεν την περιμέναμε. Τώρα και η Ελλάδα μπαίνει για πρώτη φορά στον παγκόσμιο χάρτη με τις κορυφαίες μπύρες, απίστευτο και όμως αληθινό. Το βραβείο που από σήμερα θα κοσμεί και την ετικέτα μας επιβεβαιώνει με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο ότι η «ΝΗΣΟΣ» προσφέρει μια ανώτερη γευστική εμπειρία.».

Τονίζοντας δε τη σημασία των τοπικών στοιχείων δημιουργίας, συμπλήρωσε πως «Το αφιερώνουμε σε όλους μας τους φίλους που μας τιμούν με την αγάπη και την επιλογή τους, ακόμα στην πατρίδα μας την Τήνο, τις Κυκλάδες και τα Ελληνικά νησιά που τόσο μας εμπνέουν, καθώς και σε όλους όσοι, παρά τις αντιξοότητες, επιμένουν να παράγουν και να δημιουργούν στην Ελλάδα».

<