Ακινησία για μία εβδομάδα το «Νήσος Μύκονος»

  • Παρασκευή, 6 Μαρτίου, 2015 - 06:10

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου ξεκινά η προγραμματισμένη ακινησία του πλοίου της Hellenic seaways «Νήσος Μύκονος», με τα πλοία «Αριάδνη» και «Εξπρές Πήγασος» να αναλαμβάνουν την εξυπηρέτηση των δρομολογίων, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά η Σύρος και η Μύκονος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δρομολογίων από την ίδια την εταιρεία, το «Αριάδνη» θα εκτελεί από τις 9 Μαρτίου έως τις 15 Μαρτίου το δρομολόγιο από Πειραιά για Χίο Μυτιλήνη Με δύο ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα και Παρασκευή) να προσεγγίζει Άγ. Κήρυκο και Βαθύ και να συνεχίζει για Λήμνο και Καβάλα.

Το «Εξπρές Πήγασος» θα εκτελεί από τις 9 Μαρτίου έως τις 17 Μαρτίου το δρομολόγιο από Πειραιά για Ικαρία, Φούρνους και Σάμο.

Σε επικοινωνία με την εταιρεία προκειμένου να εξηγηθεί ο αποκλεισμός της Σύρου και της Μυκόνου από τα δρομολόγια της εβδομάδας αντικατάστασης του «Νήσος Μύκονος», υπήρξε η ενημέρωση ότι αυτό προέκυψε από την ανάγκη εξυπηρέτησης των δρομολογίων της γραμμής του Βορείου Αιγαίου, σε εύλογο χρόνο, καθώς με τις παρακάμψεις των δύο νησιών των Κυκλάδων θα επεκτεινόταν κατά πολύ ο χρόνος ταξιδίου, φτάνοντας ακόμα και τις 15 ώρες, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στον προγραμματισμό.

Υπήρξε πάντως η ρητή διαβεβαίωση ότι με το πέρας των εργασιών στο «Νήσος Μύκονος» και την επάνοδο του στην γραμμή θα εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια του, όπως μέχρι σήμερα.

Ετικέτες: