Επανέρχεται η ενδοκυκλαδική σύνδεση με το "ΑΡΤΕΜΙΣ"

Κατόπιν της διακοπής των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων που εκτελούσε το πλοίο "ΑΡΤΕΜΙΣ", με αποτέλεσμα να αποκοπεί η σύνδεση των νησιών μεταξύ τους, το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε νέα παράταση στην εταιρεία "Hellenic Seaways" για τα δρομολόγια του ΑΡΤΕΜΙΣ στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων. 

Από την Παρασκευή 13 Μαρτίου επανέρχεται το πλοίο στα γνωστά δρομολόγια, με την παράταση να ισχύει έως και τις 20 Απριλίου. Η ημερομηνία αυτή δόθηκε ως καταληκτική από την εταιρεία NEL, η οποία δήλωσε ότι μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο Aqua Jewel. Καθώς οι συγκλίνουσες πληροφορίες της ναυτιλιακής αγοράς επιβεβαιώνουν ότι καμία εργασία δεν εκτελείται στο εν λόγω πλοίο, είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει η NEL να είναι συνεπής και σε αυτή τη νέα προθεσμία που έχει ορίσει. 

Εντός της προθεσμίας που έχει δοθεί επιχειρήθηκε να καλυφθεί η εορταστική περίοδος του Πάσχα κατά την οποία αναμένεται και μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στα νησιά. 

Αυτό που ακόμη παραμένει σε εκκρεμότητα είναι η διασύνδεση των Ανατολικών Κυκλάδων, καθώς το Υπουργείο δεν έχει αποφασίσει να παραχωρήσει ανάθεση της γραμμής σε άλλη εταιρεία λόγω της καθήλωσης του πλοίου Aqua Spirit που τελεί σε επίσχεση εργασίας από τους απλήρωτους εργαζομένους.