Κρούσμα παραεμπορίου στην Τήνο

  • Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, 2015 - 13:04
  • /   Eνημέρωση: 21 Δεκ. 2015 - 14:33

Την επιδερμική αντιμετώπιση του κρούσματος παραεμπορίου, που παρατηρήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο νησί της Τήνου, καταγγέλλει ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου.

«Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 κυκλοφόρησαν στην Τήνο άτομα που πουλούσαν μαξιλάρια, φυσικά χωρίς καμία νόμιμη άδεια άσκησης πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου.

Το λυπηρό της ιστορίας είναι ότι, παρόλο που το Λιμεναρχείο Τήνου είχε ενημερωθεί εγκαίρως από μέλος του Συλλόγου μας, δεν έκανε καμία ενέργεια για να σταματήσει την παράνομη πώληση, παρά όταν ήταν πλέον πολύ αργά.

Το Λιμεναρχείο Τήνου είχε ενημερωθεί από το βράδυ της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου 2015 τηλεφωνικά μέσα από το πλοίο της γραμμής από μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αφού έτυχε τα παραπάνω άτομα να συνταξιδεύουν μαζί του. Το μέλος αντιλήφθηκε τι γινόταν, είδε τα αυτοκίνητα με τα φορτωμένα προϊόντα καθώς και τις κινήσεις κάλυψης τους με κουβέρτες και χαρτιά κολλημένα στα τζάμια για να μην γίνουν αντιληπτά και ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές, ώστε με το που θα βγουν από το πλοίο να τους σταματήσουν άμεσα.

Δυστυχώς, όμως, τα άτομα αυτά αφέθηκαν ελεύθερα και την Πέμπτη ανενόχλητα διέσχισαν όλο το νησί  πουλώντας τα παράνομα προϊόντα τους, όπως μας κατήγγειλαν επαγγελματίες της Τήνου. Ο Σύλλογος φυσικά έπεσε από τα σύννεφα, καθώς πίστευε ότι το θέμα είχε λήξει από την προηγούμενη.

Συνελήφθησαν τελικά την Πέμπτη το βράδυ, αφού παρουσιάστηκαν να πουλήσουν σε καταστήματα της πόλης. Ένα από αυτά ήταν κατάστημα μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Έτσι ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Τήνου και ξανά το Λιμεναρχείο και έγινε η σύλληψη.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, τα οποία ενώ είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστούν καθώς υπάρχει μία πύλη εισόδου και εξόδου από το νησί, δεν γίνεται τίποτα γι’ αυτό.

Το οικονομικό αδιέξοδο των επαγγελματιών δεν χρειάζεται άλλη ενίσχυση. Αρκετά»!!!