Πρωτοβουλία Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων και ΓΣΕΕ για συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας

Νέα πρωτοβουλία για το Νεώριο

  • Τρίτη, 8 Μαρτίου, 2016 - 06:10

Οι εξελίξεις σε σχέση με το ναυπηγείο του Νεωρίου, καθώς προκάλεσαν αναστάτωση ως προς την ωφελιμότητα της απόφασης υπαγωγής του στον Πτωχευτικό Κώδικα, δρομολόγησαν μία ακόμα ενέργεια, αυτή τη φορά εκ μέρους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων.

Για τις προοπτικές, που η υπαγωγή της εταιρείας του Νεωρίου στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα, θα σημάνουν για το ναυπηγείου της Σύρου, αναζητούνται απαντήσεις από πλευράς των εργαζομένων, οι οποίοι τελούν υπό άγνοια σχετικά με την παρούσα ενέργεια.

Καθώς το Πτωχευτικό Δικαστήριο θα είναι αυτό που θα ορίσει πλέον τις προτεραιότητες πληρωμών από τα έσοδα του ναυπηγείου, εκ μέρους της διοίκησης κρίνεται ως ο ασφαλέστερος τρόπος διάσωσης τόσο της επιχείρησης όσο και των εργαζομένων, έναντι της αδιέξοδης κατάστασης στη οποία αμφότεροι είχαν οδηγηθεί καθ’ όλο το τελευταίο διάστημα.

Προς την κατεύθυνση κυρίως της ενημέρωσης κινείται και η πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΓΣΕΕ, και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων, για πρόκληση συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2015, στην οποία εκτός των εκπροσώπων των δύο φορέων θα συμμετάσχουν υψηλόβαθμοι υπουργικοί παράγοντες, ενώ έχουν προσκληθεί και στο σύνολο τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Νεωρίου, δηλαδή το Εργοστασιακό Σωματείο αλλά και οι έκτακτοι που απασχολούνται από τον εργολάβο.

Μία συνάντηση η οποία θα κινηθεί σε καθαρά εργασιακή ενημέρωση, καθώς θα πραγματοποιηθεί στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο, οι παράγοντες του οποίου πρόκειται να αποσαφηνίσουν την σημασία αλλά και τις συνέπειες της διαδικασίας η οποία προτείνεται εκ μέρους της εταιρείας να ακολουθηθεί.