Βράβευση του 4ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Παροικιάς Πάρου από του υπουργείο Παιδείας

Εύγε στη δημιουργικότητα και το ταλέντο

Σήμερα βραβεύεται το 4ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Παροικίας Πάρου από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αξιόλογη συμμετοχή του στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Ενδοσχολική βία – συμβιώνοντας στο σχολείο”, καθώς κέρδισε το τέταρτο βραβείο με το βίντεο που έφτιαξε.

Μοναδική συμμετοχή νηπιαγωγείου

Το βίντεο με το οποίο διακρίθηκε ανάμεσα στα πέντε πρώτα και ήταν η μοναδική συμμετοχή νηπιαγωγείου από όλη την Ελλάδα στην κατηγορία βίντεο. Η νηπιαγωγός, Άννα Διαμαντάκου είχε την επιμέλεια του βίντεο, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Παρδάλη, καθηγητή και δημιουργό του τμήματος [Οπτικο-Ποίηση] ιδεών, εννοιών, εικόνων και καταστάσεων μέσω της σύνθεσης μεικτών υλικών, αντικειμένων και της εμψύχωσής τους (δημιουργία έργων animation και video art με Νέα Μέσα) των Εικαστικών Εργαστηρίων του δήμου Πάρου, των οποίων την ευθύνη λειτουργίας έχει η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το “Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο” θα λειτουργήσει έκθεση των έργων των μαθητών και θα ακολουθήσει συζήτηση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και ειδικών επιστημόνων για την ενδοσχολική βία και τις καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ομάδα μαθητών με τη συνοδεία γονέων, η νηπιαγωγός, Άννα Διαμαντάκου και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Παρδάλης προκειμένου να εκπροσωπήσουν το Νηπιαγωγείο, και το Εικαστικό Εργαστήριο του δήμου Πάρου και να παραλάβουν το βραβείο.