Η Δ' τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου “γνωρίζει τη Σύρο”

"Αναμείνατε στο ακουστικό σας"

Με την ενδιαφέρουσα ιστορία των τηλεπικοινωνιών ήρθαν σε επαφή οι μαθητές της Δ' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, κατά την επίσκεψή τους στο κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ Σύρου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Γνωριμία με τη Σύρο”, τα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν στοιχεία της μοναδικής ταυτότητας του νησιού, μέσα από τις εργασίες των γονιών τους.

Μετά τη συγκέντρωση πληροφοριών και τη δημιουργία χειρόγραφων βιβλίων – λευκωμάτων που περιέχουν τις εμπειρίες, τις αναμνήσεις αλλά και τις γνώσεις που αποκόμισαν από την αρχή του προγράμματος τον περασμένο Οκτώβριο, οι μαθητές, καθοδηγούμενοι από τη δασκάλα τους, Ραφαέλα Πασσά πέρασαν στο στάδιο της βιωματικής εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων, περιπλανήθηκαν στο μαγικό κόσμο της τηλεφωνίας, βγάζοντας στο φως κάθε κρυφή πτυχή της. Συγκεκριμένα, είδαν μέσα από μια χειροποίητη κατασκευή τη μικρογραφία των καλωδίων από το τηλέφωνο έως το τηλεφωνικό κέντρο, στη συνέχεια έκαναν έρευνα στο υπόγειο του ΟΤΕ, όπου συγκεντρώνονται όλα τα καλώδια και τέλος, συνομίλησαν με τον προϊστάμενο του τεχνικού τμήματος, Μιχάλη Παπαμακαρίου. Επιπλέον, συνδέθηκαν και συνομίλησαν μέσω οθόνης με τα κεντρικά της Αθήνας, έλαβαν αφίσες, δωράκια και ένα βιβλίο για την τάξη τους, με ιστορίες για την κακή χρήση του διαδίκτυο.

Ετικέτες: