Απαγόρευση κάλυψης με εικόνα εκδήλωσης που διοργάνωσαν εκπαιδευτικοί

Εκδήλωση για λίγους

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με θέμα «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και AIDS: Συζητώντας με τους εφήβους», διοργανώθηκε από τον σύλλογο καθηγητών και τον σύλλογο γονέων του Γενικού Λυκείου Σύρου, σε συνεργασία με το τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Κυκλάδων.

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα και αυτό που προκάλεσε απορία ήταν ότι απευθυνόταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο που απέστειλε το Λύκειο προς τα μέσα ενημέρωσης και όχι στους εφήβους, όπως αναμενόταν από τον τίτλο του θέματος!

Αυτό όμως που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η απαγόρευση στην κάλυψη πλάνων από την εκδήλωση, τα οποία θα λειτουργούσαν ενισχυτικά στην προβολή και την μεγαλύτερη δημοσιοποίηση του θέματος σε μεγαλύτερη μερίδα κοινού, πέραν των ελαχίστων γονέων που παραβρέθηκαν εκεί.

Πράγματι είναι απορίας άξιον πως οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης δεν συνεπικούρησαν στην ενημερωτική φύση της εσπερίδας, την οποία φυσιολογικά έπρεπε να επιδιώξουν και θέλησαν να την κρατήσουν σε τόσο κλειστά στεγανά, αντί να προωθήσουν την γνώση που θα προσέφεραν και να απευθυνθούν και να ενημερώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Δεν κατανοούμε την απαγόρευση αυτή, με το πρόσχημα της προστασίας των παρευρισκομένων, καθώς επρόκειτο εφ’ ενός για μία δημόσια εκδήλωση, όπως άλλωστε δημόσια ήταν και η έκκληση συμμετοχής σε αυτή και αφ’ εταίρου η εφημερίδα «Κοινή Γνώμη» έχει επανειλημμένως δώσει δείγματα γραφής τέτοια που αποδεικνύουν την τακτική της που πάντοτε λειτουργεί υπέρ της προστασίας της προσωπικότητας και με γνώμονα τον σεβασμό προς τους πολίτες.

Σαφώς και μία αναφορά αρθρογραφίας, μέσω του εντύπου, δεν μπορεί να αποδώσει όσα περισσότερα θα καταγράψει η κάλυψη με εικόνα, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη αμεσότητα στην παρουσίαση του θέματος, εκτός εάν αυτό δεν ήταν το ζητούμενο από τους διοργανωτές.

Ένα ατόπημα από πλευράς των υπευθύνων, οι οποίοι απέδειξαν ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το κάθε μέσον με το ανάλογο κριτήριο, καταφέρνοντας έτσι να κερδίζουν την απομόνωση και την αδιαφορία κάλυψης της όποιας μελλοντικής τους προσπάθειας.

Ετικέτες: