Το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης στο "Γεφύρι της Λαλακιάς"

Η υπόσχεση είναι υπόσχεση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, του κλασικού τμήματος 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, μαζί με τη Νηπιαγωγό τους και με τους φίλους και συμμαθητές τους από την Α΄ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, κρατώντας την υπόσχεση που έδωσαν πέρυσι όταν φύτεψαν τις 5 μικρές πικροδάφνες στο Γεφύρι της Λαλακιάς επισκέφθηκαν και πάλι τη γέφυρα, ακριβώς ένα χρόνο μετά.

Εκεί, αφού τραγούδησαν ως δώρο στο «γεφυράκι τους» ένα ποίημα που συνέθεσαν μόνα τους και το μελοποίησαν συνοδεύοντάς το με τα μουσικά τους όργανα, περιποιήθηκαν τα δεντράκια τους, ποτίζοντάς τα και στολίζοντάς τα με μια μεγάλη γιρλάντα με τα μηνύματά τους και τις ζωγραφιές τους για να μη νιώθουν μοναξιά.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπονούν με θέμα “Τα Πέτρινα Τοξωτά Γεφύρια της Ελλάδας” και το οποίο είναι ενταγμένο σε Εθνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Κ.Π.Ε Μακρυνίτσας. Τα νήπια υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν να φροντίζουν τις μικρές πικροδάφνες και κάθε φορά που θα περνούν από το γεφύρι θα έχουν ένα μικρό μπουκαλάκι νερό για να τις ποτίζουν.