Γιορτή λήξης Δημοτικού Σχολείου Βάρης - Μάννα

Αποχαιρετώντας μια δημιουργική χρονιά

Γιορτή λήξης Δημοτικού Σχολείου Βάρης Μάννα

Με χαρά, τραγούδι και θεατρικές «πινελιές» αποχαιρέτησαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Βάρης Μάννα το φετινό διδακτικό έτος, το οποίο φτάνει αισίως στο τέλος του. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στην ενοριακή αίθουσα Βάρης και άνοιξε με τον χαιρετισμό του διευθυντή, Απόστολου Χατζηπαρασκευαίδη.

Πλούσιες εκπαιδευτικές δράσεις

Στο σύντομο απολογισμό των σχολικών δραστηριοτήτων για το έτος 2012-2013, ο κ. Χατζηπαρασκευαίδης υπογράμμισε πως ήταν μια θετική κααι δημιουργική χρονιά για τους μαθητές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε έναν κύκλο ποικίλων περιβαλλοντικών, αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων.

Όσον αφορά στο θέμα των υποδομών, η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου είχε σκοπό την αναβάθμιση του διδακτηρίου του Μάννα, η οποία επιτεύχθηκε με τη συνδρομή των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Σύρου – Ερμούπολης. «Πλέον το διαδακτήριο του Μάννα είναι πιο ασφαλές για τα παιδιά και πιο όμορφο, γιατί δημιουργήσαμε και κάποιους κήπους εκεί τους οποίους καλλιέργησαν οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης», επεσήμανε ο διευθυντής του σχολείου.

Ενημερωτικές ημερίδες και διαδραστικά εργαστήρια

Παράλληλα, κατέστη γνωστό ότι στο σχολείο εφαρμόζεται η ανακύκλωση και πως από φέτος λειτουργεί η κομποστοποίηση με τη βοήθεια του Τμήματος περιβάλλοντος του δήμου, ο οποίος έχει παραχωρήσει δύο κομποστοποιητές με τα οποία τα παιδιά μπορούν να δημιουργούν οργανικά απορρίμματα και να τα χρησιμοποιούν στα παρτέρια του σχολείου. Πέρα από τις ενημερωτικές ημερίδες γύρω από το περιβάλλον και τη διατροφή, οι μαθητές πήραν μέρος σε αθλητικά πρωταθλήματα της Σύρου, κατακτώντας την πρωτιά στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια εικαστικών και ζαχαροπλαστικής, ενώ στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων, τα παιδιά υποδέχτηκαν στο σχολείο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοίνικα, ο οποίος τους εντρύφησε στην παραδοσιακή μουσική των Κυκλάδων και παρακολούθησαν θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις. Επιπροσθέτως, το σχολείο αξιοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαθέτει πλέον τις δικές του ιστοσελίδες, τις οποίες έχουν επισκεφτεί πάνω από 10.000 χρήστες μέσα σε έναν χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα σκαριά βρίσκεται και η δημιουργία ενός ιντερνετικού ραδιοφώνου, στο οποίο θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Τέλος, ο κ. Χατζηπαρασκευαίδης ενημέρωσε τους γονείς ότι ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ζητά την παραχώρηση των τριών κενών αιθουσών στο διδακτήριο της Βάρης για τη δημιουργία Βιβλιοθήκης, αίθουσας Πληροφορικής και Θρησκευτικών.

Θεατρικό "αντίο"

Στο πλαίσιο της γιορτής, οι μαθητές της Δ’ τάξης παρουσίασαν αποσπάσματα από το θεατρικό έργο «ΚωμΟδύσσεια» της Μαρίας . Η Ε’ τάξη παρουσίασε τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, ενώ οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης παρουσίασαν έναν δικό τους έργο και τραγούδησαν με τη συνοδεία της χορωδίας το τραγούδι «Η φιλία», που υπέγραψαν στιχουργικά.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών των μαθητών της ΣΤ’ τάξης από το Σύλλογο Γονέων.

Ετικέτες: