Ξεκινά το πρόγραμμα «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» για παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς

21 επιλέξιμες δομές στις Κυκλάδες

  • Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2013 - 06:00

Ξεκινά από σήμερα η υποβολή αίτησης συμμετοχής για τη φιλοξενία παιδιών σε επιδοτούμενες θέσεις παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής».

Χθες ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ) οι προσωρινοί πίνακες των επιλεγέντων να ενταχθούν στο πρόγραμμα βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών, βρεφονηπιακών σταθμών ολοκληρωμένης φροντίδας, παιδικών σταθμών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α ).

Οι επιλέξιμες δομές στις Κυκλάδες

Στις Κυκλάδες στον προσωρινό πίνακα που ανακοινώθηκε από την ΕΕΤΑΑ, εμφανίζονται 21 επιλέξιμες δομές, στις οποίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να αιτηθούν τη φιλοξενία των παιδιών τους σε επιδοτούμενες θέσεις.

Πρόκειται για τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό «Ηλιαχτίδα» Άνδρου, τον Παιδικό Σταθμό «Η Γλυκολαλούσα» και τους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Επισκοπής Γωνιάς και Οίας στη Θήρα, τον Παιδικό Σταθμό Δήμου Μήλου και τον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Μυκόνου. Στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επιλέξιμες είναι τρεις δομές: το ΚΔΑΠ «Οι μικροί δημιουργοί» (Α και Β βάρδια) που λειτουργεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου καθώς και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Ουράνιο Τόξο» (για βρέφη και προ-νήπια) και ο Παιδικός Σταθμός «Τα πρώτα μου βήματα».

Τέσσερις δομές έχουν επιλεγεί στην Πάρο και συγκεκριμένα οι Παιδικοί Σταθμοί Αρχιλόχου «Τα δελφινάκια» και Παροικιάς «Τα Μελισσάκια» που λειτουργούν υπό την εποπτεία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου, καθώς και για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Παροικιάς και Νάουσας που εποπτεύονται από το νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου. Στον Δήμο Σίφνου επιλέξιμη δομή, σύμφωνα με τον πίνακα της ΕΕΤΑΑ, είναι ο Παιδικός Σταθμός «Το μικρό καράβι» της Εταιρείας Κοινωνικής Μέριμνας Σίφνου. Πέντε δομές θα λειτουργήσουν στη Σύρο. Πρόκειται για το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου, και τους Παιδικούς Σταθμούς Ερμούπολης και Βήσσα, καθώς και τον Βρεφικό Σταθμό Ερμούπολης που εποπτεύονται από τον Οργανισμό Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου, καθώς και για τον Παιδικό Σταθμό του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Στην παλάμη του Θεού». Στην Τήνο, τέλος, έχουν επιλεγεί δύο δομές και συγκεκριμένα το ΚΔΑΠ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών του Δήμου και ο Παιδικός Σταθμός «Ειρήνη» για βρέφη και προ-νήπια.

Αιτήσεις έως τις 2 Αυγούστου

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μόνο γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών και έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους - μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ελληνίδες ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία. Προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα προϋπόθεση για τις μητέρες ή τους πατέρες είναι να είναι άνεργες/οι ή να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή να είναι αυτοαπασχολούμενες/οι και να έχουν οικογενειακό εισόδημα το οποίο δεν υπερβαίνει τις 30.000 για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 35.000 για μητέρες που έχουν 3 ή 4 παιδιά και 40.000 για μητέρες που έχουν 5 παιδιά και άνω. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και οι υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α' και β' βαθμού).
Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της αίτησης είναι η 2/8/2013.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΚ του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης ενημερώνει ότι σε ό,τι αφορά στις δομές που εποπτεύει, οι κωδικοί που θα χρειαστούν οι αιτούμενοι για την υποβολή της αίτησής τους είναι για τον Βρεφικό Σταθμός Ερμούπολης: 35485, για τον Παιδικό Σταθμό Ερμούπολης: 21806 και για τον Παιδικό Σταθμό Βήσσα: 21945. Ταυτόχρονα ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι το πρόγραμμα αφορά και όσους/όσες έχουν ήδη υποβάλει αίτηση εγγραφής στους σταθμούς του ΟΠΑΚ.