Μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Πουσσαίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας

  • Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2013 - 06:00
  • /   Eνημέρωση: 10 Σεπ. 2013 - 8:23
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Ευχές για μία καλή και παραγωγική χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα και επιτυχίες εκφράζει προς τους μαθητές κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος. Όπως υπογραμμίζει σε σχετικό μήνυμά του, “η έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιά συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης”.

“Σ’ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα, να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγματοποίηση των στόχων τους” αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μάλιστα πως στόχος των δασκάλων, των καθηγητών, των γονέων, αλλά και των φορέων της περιοχής αποτελεί και φέτος η ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κρίνει μάλιστα απαραίτητη τη σύμπραξη όλων των δυνάμεων για την απρόσκοπτη υλοποίηση του παιδαγωγικού έργου.

Επιβεβλημένη η σύμπραξη όλων των δυνάμεων

Είναι ομολογουμένως ενθαρρυντική η αποτελεσματική προσπάθεια ετοιμότητας που κατέβαλε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στη γεωγραφική μας Περιφέρεια προκειμένου να μην υπάρξουν κενά εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης με την κάλυψη των θέσεων στο Νομό Κυκλάδων να αγγίζει το 100%” επισημαίνει ο κ. Πουσσαίος εκτιμώντας πως “ ο έγκαιρος και σωστός προγραμματισμός, της υπηρεσίας, η συντονισμένη δράση για την καταγραφή των πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών και η ορθολογική διαχείριση του διαθέσιμου προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν μπορεί παρά να δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας και να οπλίζει όλους μας με δύναμη και επιμονή”.

Καταλήγοντας διευκρινίζει ότι παρά τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το νέο εκπαιδευτικό έτος λόγω των γενικότερων δυσχερειών, το ποιοτικό έργο εντός των σχολείων θα συνεχίσει να παράγεται στο ίδιο ακριβώς επίπεδο.