Μεγαλώνει η αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας των Κυκλάδων

Κέα, Κύθνος, Σέριφος λένε "ναι" στις κινητοποιήσεις

Ολοένα και αυξάνεται η αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας, απέναντι στη διαθεσιμότητα, στην κατάργηση ειδικοτήτων, αλλά και στη μη τοποθέτηση των αναπληρωτών δασκάλων.

Μετά από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, επιστολή διαμαρτυρίας, εξέδωσε και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέας, Κύθνου και Σερίφου «Θ.ΚΑΙΡΗΣ».

Εντωμεταξύ συγκλονίζουν οι επιστολές που απέστειλε η ΟΛΜΕ προς τους γονείς, αλλά και τους μαθητές, καλώντας τους να σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών.

“Το κουδούνι βρίσκει τα σχολεία μας λειψά”

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Κέας, Κύθνου και Σερίφου επικεντρώνονται στα τεράστια κενά που υπάρχουν στα σχολεία και που το υπουργείο Παιδείας δεν κατόρθωσε να καλύψει λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Ταυτόχρονα, όπως είναι φυσικό αναφέρονται στην κατάργηση ειδικοτήτων, στη διαθεσιμότητα, αλλά και στις υποχρεωτικές μετατάξεις που έχουν φέρει τους δασκάλους σε αδιέξοδο.

Μπροστά σε αυτά τα προβλήματα, ο Σύλλογος ανακοινώνει ότι αποφάσισε να αγωνιστεί με κάθε τρόπο, καλώντας τους γονείς να συμμετάσχει δυναμικά μαζί τους.

“Μετά από τούτο τον Σεπτέμβρη λοιπόν τίποτα δεν θα είναι το ίδιο”

Η ΟΛΜΕ αποφασισμένη να ξεκινήσει τις 5ημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες απευθύνεται μέσω επιστολής προς τους γονείς, αλλά και τους μαθητές. Μέσα από τις λίγες γραμμές γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης, αλλά ταυτόχρονα και οργάνωσης ενός μετώπου, ενάντια, όπως αναφέρει, στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

“Ο φετινός Σεπτέμβρης με το άνοιγμα των σχολείων μας βρίσκει όλους, εργαζόμενους και νεολαία με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης από τη συνέχιση της πιο βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης και Τρόικα. Ο χώρος της δημόσιας εκπαίδευσης δέχεται ολομέτωπη επίθεση”, αναφέρει η ΟΛΜΕ προς τους γονείς, θέτοντας παράλληλα και κάποια ερωτήματα, όπως κατά πόσο μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 16.000 λιγότερους καθηγητές, εάν
μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 27αρια και 30αρια τμήματα, με μετακινήσεις μαθητών και κατευθύνσεων.

Η ΟΛΜΕ τέλος, απευθυνόμενη προς τους μαθητές αναφέρει τα εξής: “Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, σου ζητάμε να σταθείς στο πλάι μας, να προσθέσεις την αποφασιστικότητά σου στη δική μας και να γίνεις μέρος του τεράστιου λαϊκού ποταμιού που θα γεμίσει τους δρόμους της χώρας και θα νικήσει”.