Ακόμη περιμένουν στην Οία να καλυφθούν οι θέσεις νηπιαγωγών

Οργισμένοι οι γονείς

Τι και αν έχει μπει ο Οκτώβρης, τι και αν έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι αυτή θα είναι η καλύτερη σχολική χρονιά σχετικά με την πλήρωση των θέσεων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Εντούτοις, υπάρχουν ακόμη σχολικές μονάδες – και δεν είναι λίγες στις Κυκλάδες – που γονείς και παιδιά μάταια περιμένουν τους εκπαιδευτικούς.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το διθέσιο νηπιαγωγείο της Οίας, το οποίο αδυνατεί να δεχθεί όλα τα προνήπια, λόγω του ότι δεν έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις πρόσληψης από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι γονείς της Οίας με μία επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, αλλά και προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κυκλάδων, εκφράζουν την αγανάκτηση, αλλά και την οργή τους, καλώντας τους αρμοδίους να πράξουν αυτά για τα οποία είναι υποχρεωμένοι, δηλαδή για προσφορά δημόσιας παιδείας.

Αναμείνατε στο...ακουστικό σας

Το διθέσιο διθέσιο νηπιαγωγείο της Οίας μέχρι και σήμερα αδυνατεί να δεχτεί όλα τα προνήπια, παιδιά δηλαδή που δεν έχουν συμπληρώσει στις 31/12 το 5ο έτος της ηλικίας τους, αφού έχει τοποθετηθεί μία μόνο νηπιαγωγός, με ότι παράλληλα αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των 25 νηπίων. Επιπλέον το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο δεν έχει λειτουργήσει ως ολοήμερο, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Επίσης, στο δημοτικό σχολείο της νήσου Θηρασιάς, όπου φοιτούν 12 παιδιά, καθώς και στο νηπιαγωγείο της νήσου Θηρασιάς, δεν έχουν τοποθετηθεί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με συνέπεια να μεταβαίνει καθημερινά, από τη νήσο Θήρα, δάσκαλος για τρεις μόνο ώρες.

Η προφορική ενημέρωση που έχουν οι γονείς, μετά από τις επανειλημμένες τηλεφωνικές οχλήσεις τους τις αρμόδιες υπηρεσία, είναι ότι τα κενά θα καλυφθούν όταν θα εγκριθούν πιστώσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

“Ως γονείς πιστεύουμε ότι κάθε ευνομούμενο κράτος που σέβεται τους πολίτες του οφείλει να παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στα παιδιά μας. Ως Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουμε φόρους που οφείλουν να είναι ανταποδοτικοί ώστε να παρέχεται δωρεάν δημόσια παιδεία.

Εκφράζουμε, λοιπόν, την απογοήτευση, την έντονη αγανάκτηση, αλλά και την οργή μας για την αδυναμία της υπηρεσίας σας, και κατά προέκταση του κράτους, να εξασφαλίσει τα αυτονόητα στα παιδιά μας. Ζητούμε, όπως και είστε υποχρεωμένοι, την άμεση στελέχωση των σχολείων μας”, αναφέρει το σχετικό έγγραφο, το οποίο μάλιστα περιέχει υπογραφές από πολίτες της Οίας, από τους γονείς του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Θηρασιάς.