Σύσκεψη για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού στη Σύρο

Συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ρωσίας

Κοινή σύσκεψη με αντικείμενο την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού στη Σύρο, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ρωσίας διεξάχθηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Υπηρεσιών στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου Ιάκωβου Αρβανίτη, του τουριστικού πράκτορα Αντώνιου Μαραγκού, ιδιοκτήτη της Syros Travel σε συνεργασία με την Irina Artemenko εκπρόσωπο του διεθνούς Τουριστικού γραφείου AG PARTNERS GROUP. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ήταν συνέχεια της συνάντησης που προηγήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Πουσσαίο και το προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού Κυκλάδων Δημήτριο Πασχαλίδη.

Διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για Ρώσους φοιτητές

Στη συνάντηση που μετείχαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου οι καθηγητές Θωμάς Σπύρου και Αλεξάνδρα Γεωργιάδου και εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων ο κ. Παναγιώτης Βούρος, συζητήθηκε το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από Ρώσικα Πανεπιστήμια για συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε διάφορα επιστημονικά πεδία και κυρίως μέσα από τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο νησί της Σύρου για Ρώσους φοιτητές στη διάρκεια όλου του χρόνου.

Θετική ήταν η στάση τόσο του Πανεπιστημίου, όσο και της Περιφέρειας, η οποία τόνισε πρόθυμη να στηρίξει κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην τουριστική ανάπτυξη της Σύρου και γενικότερα των Κυκλάδων, ακόμα δε περισσότερο όταν αυτή συνδέεται με ειδικές μορφές τουρισμού και επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει και δεύτερη συνάντηση με τη παρουσία μεταξύ άλλων και εκπροσώπου ρώσικου Πανεπιστημίου με συγκεκριμένη πρόταση, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το πλαίσιο συνεργασίας και χρονοδιαγράμματα.

Τέλος ο κ. Πουσσαίος εκφράζει την ικανοποίηση του για την υλοποίηση της δράσης 6.3. του προγράμματος “Πολυνησιωτικότητα” του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο “Ανάπτυξη Θεματικής Βάσης Δεδομένων με αντικείμενο τις τοπικές κοινωνίες του Αιγαίου” και υπεύθυνο τον καθηγητή και πρώην ΓΓ Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Σπιλάνη, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα του ίδιου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ευελπιστεί στην όσο το δυνατόν ταχύτερη δημόσια χρήση του που θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο χάραξης αναπτυξιακής πολιτικής.

 

 

* Πλατεία Τσιροπινά-Ερμούπολη, 84100 Σύρος

 

(/ 7 22813-61500/ 22810-82376 ü gantip@1730.syzefxis.gov.gr

Σελίδα από 1

 

Ετικέτες: