Παραχώρηση σχολικών αιθουσών στο ΔΙΕΚ Σύρου

Η παραχώρηση σχολικών χώρων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο ΙΕΚ Σύρου για τη στέγαση των εργαστηριακών τμημάτων του αποφασίστηκε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ειδικότερα, η διευθύντρια του ΙΕΚ Σύρου Δήμητρα Τσιορβά, με σχετικό έγγραφό της προς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, ζητούσε την παραχώρηση του εργαστηρίου Φυσικής – Χημείας του 2ου Γυμνασίου Σύρου για τα εργαστηριακά μαθήματα του φθινοπωρινού και εαρινού εξαμήνου (σχολικό έτος κατάρτισης 2013 – 2014) της ειδικότητας “Τεχνικός φαρμάκων καλλυντικών & παρεμφερών προϊόντων”.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη παραχώρησης του εργαστηρίου Νοσηλευτικής του ΕΠΑΛ Σύρου για τα εργαστηριακά μαθήματα της νέας ειδικότητας “Βοηθός Φυσικοθεραπείας¨. Τέλος, επισημάνθηκε πως η αγορά αναλώσιμων, η καθαριότητα και η ασφάλεια κατά τη χρήση των αιθουσών αυτών θα βαρύνει το ΙΕΚ, το οποίο λειτουργεί κατά τις απογευματινές ώρες.

Θετική προς το αίτημα του, εμφανίστηκε η Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης η οποία πρότεινε με τη σειρά της την παραχώρηση των αιθουσών στο ΔΙΕΚ Σύρου για τα επόμενα τρία έτη και συγκεκριμένα από το 2013 έως και 2016.

Εν κατακλείδι, η εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για παραχώρηση του χώρου του 2ου Γυμνασίου Σύρου για το χρονικό διάστημα 2013-2016, καθώς και του εργαστηρίου Νοσηλευτικής του ΕΠΑΛ Σύρου για το σχολικό έτος κατάρτισης 2013 – 2014 υπερψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο και οι αίθουσες θα είναι άμεσα διαθέσιμες στο ΙΕΚ.

Ετικέτες: