Μέσα από τα μάτια των παιδιών

  • Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2014 - 06:10

Μετά την πρώτη έκδοση του βιβλίου «Η γοργόνα της Νάξου», από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου και αφού σημείωσε τεράστια επιτυχία και βρισκόταν σε συνεχή ζήτηση από τα παιδιά, πλέον επανεκδόθηκε και κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας, μετά από την οικονομική ενίσχυση της «Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη».

Το παιδικό βιβλίο αποτελείται από σαράντα τέσσερα παιδικά παραμύθια, τα οποία έγραψαν μαθητές της πρώτης και δευτέρας δημοτικού, του σχολείου Φιλωτίου της Νάξου, με τη βοήθεια των δασκάλων τους που στήριξαν και καθοδήγησαν τα παιδιά. Επίσης συνέβαλλαν στο εισαγωγικό σημείωμα και στην επιμέλεια του βιβλίου.

Οι μικροί μαθητές κατόρθωσαν να γράψουν ένα βιβλίο διακοσίων τριών σελίδων, το οποίο είναι γεμάτο με ιστορίες και ζωγραφιές πού αντιπροσωπεύουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα των μικρών συγγραφέων. Μέσα από το βιβλίο αυτό τα παιδιά επιχειρούν να ταξιδέψουν τους αναγνώστες στη δημιουργική φαντασία των μύθων, ενώ μέσα από το βιβλίο στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι απίστευτο πως μέσα από τη φαντασία τους τα παιδιά μπορούν να μεγαλουργήσουν αρκεί να τους δοθεί η ελευθερία να εκφράσουν αυτό που σκέφτονται.

Το παιδικό κοινό και όχι μόνο έχουν κερδίσει οι ιστορίες των παιδιών και όπως είπε στο πρόλογο του βιβλίου ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο καθηγητής Αντώνης Τζιώτης «οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα ένα τόσο πλούσιο και ουσιώδες δημιούργημα παραμυθοποιίας από τους μικρούς μας φίλους».

Πρωτοποριακή θεωρείται η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου, σε σχέση με τις υπόλοιπες λέσχες, αλλά και η Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη, μετά την έκδοση ενός τόσο ιδιαίτερου βιβλίου.

Ετικέτες: