"Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσει η πολιτεία"

Παιδικά χαμόγελα, χαρούμενες φωνές αλλά και εκδηλώσεις ενθουσιασμού από μικρούς και μεγάλους πλημμύρισαν το απόγευμα της Παρασκευής το Θέατρο Απόλλων όπου η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δια μέσου της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων αποχαιρέτησε το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, που για μία ολόκληρη εβδομάδα βρέθηκε στη Σύρο.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου σε συνεργασία με τους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του νησιού παρουσίασαν τα έργα τους αλλά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2014 το Κινητό Παιδικό Μουσείο στη Σύρο συνεργάστηκε με 19 σχολεία, 444 μαθητές, 185 παιδιά και γονείς και 30 εκπαιδευτικούς.

Από την πλευρά της η κ. Διαμαντή ευχαρίστησε τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πολύτιμη βοήθειά τους, ενώ απηύθυνε επίσης ευχαριστίες στα ξενοδοχεία “Νησάκι”, “Ερμής”, “Ακταίον” και “Βυζάντιο” για τη δωρεάν φιλοξενία, την ΤΥΠΟΚΥΚΛΑΔΙΚΗ Α.Ε. για τις αφίσες, καθώς και τους ακούραστους Νίκο και Μάγδα Κοντιζά για την ηχητική κάλυψη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το τραγούδι “Παλιάτσος” του Νότη Μαυρουδή που τραγούδησαν τα παιδιά, συνοδευόμενα από τις υπεύθυνες του Μουσείου, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους.