Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΓΕΛ Σύρου στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Ανοιχτό κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή στις 12:45 μπροστά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απευθύνουν στην τοπική κοινωνία οι μαθητές τους Γενικού Λυκείου Σύρου.

“Ήδη διανύουμε την δεύτερη χρονιά εφαρμογής του νέου διδακτικού συστήματος, το οποίο έχει προκαλέσει απόγνωση και απελπισία σε όλους τους μαθητές. Συμμετέχοντας, στις δράσεις που λαμβάνουν τόπο σε όλη την Ελλάδα, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις συγκεκριμένες και παρόμοιες μεταρρυθμίσεις, που ως μόνο σκοπό έχουν την απαξίωση του θεσμού της παιδείας και την δημιουργία άβουλου και φτηνού εργατικού δυναμικού. Επίσης διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην λειτουργία του σχολείου μας, εξαιτίας του περιορισμένου προϋπολογισμού που διαθέτει. Κυριότερη συνέπεια αυτού:

  • Καμία(!) μεταφορά των μαθητών κατά το σχόλασμα και περιορισμένα δρομολόγια για την μεταφορά τους στις σχολικές εγκαταστάσεις το πρωί

Την Τρίτη 4/11/14 πάρθηκε από την Γενική Συνέλευση Μαθητών του ΓΕΛ Σύρου απόφαση για αποχή τις 2 τελευταίες διδακτικές ώρες της Πέμπτης και της Παρασκευής από το μάθημα, με σκοπό την οργάνωση συγκέντρωσης και τις δύο ημέρες μπροστά από την Περιφέρεια.

Καλούμε όλους εσάς που διαβάζετε αυτή την ανακοίνωση και όλους τους ενδιαφερόμενους συλλόγους να μας στηρίξουν στις διήμερες δράσεις μας, κυνηγώντας την εκπαίδευση που αξίζουμε”.