Ξεκίνησαν οι δράσεις τη δεύτερη εβδομάδα της Παιδικής Βιβλιοθήκης

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Με παιδικές φωνές και γέλια γέμισε χθες το βράδυ ο χώρος της Παιδικής Βιβλιοθήκης, την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας του η οποία συνοδεύτηκε με δράσεις, που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία για την Παιδική Βιβλιοθήκη.

Μικροί και μεγάλοι παρευρέθηκαν στο χώρο προκειμένου συμμετάσχουν στις δράσεις όπου οι μικροί ήρωες πρωταγωνίστησαν στο εργαστήρι με παιχνίδια θεατρικά, διάβασαν το παραμύθι «το σκουφί του νάνου», ένα σκουφί που χωράει όλο τον κόσμο όπως η παιδική βιβλιοθήκη που χωράει όλα τα παιδιά ενώ η βραδιά τέλειωσε με τη κατασκευή σκούφων τα οποία στο τέλος πήραν μαζί τους. Η αθρόα προσέλευση η οποία παρατηρήθηκε κατά την χθεσινή βραδιά επιβεβαιώνει την ανάγκη που έχουν τα παιδιά για έναν δικό τους χώρο όπου θα μπορούν να εκφράζονται και να διασκεδάζουν, ενώ πλέον γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας της βιβλιοθήκης περισσότερες από μια ημέρα την εβδομάδα.

Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες, όπου όπως εξηγούν τα μέλη για την Πρωτοβουλία για την Βιβλιοθήκη, εκπλήσσοντας κάθε φορά με νέες και πρωτότυπες ιδέες για να κρατάνε το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο. Άλλωστε το σημαντικό είναι να διασκεδάζουν τα παιδιά μέσα από την σωστή διαπαιδαγώγησης.