Επαναλειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης

Νικητές τα παιδιά

Πολλά χαμόγελα συνόδευσαν χθες την επαναλειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης, με τα παιδιά να έχουν πλέον τη δυνατότητα να επισκέπτονται τον χώρο μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη. Μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα που σηματοδοτεί μια νέα αρχή, όπου τα παιδιά θα μπορούν να διαβάζουν τα αγαπημένα τους παιδικά παραμύθια, να παίζουν με συνομήλικους και να συμμετέχουν στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά καιρούς. Ως γνωστόν πολύ μελάνι χύθηκε για το ζήτημα που αφορά στην επαναλειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης ωστόσο με απόφαση της νέας δημοτικής αρχής ξεκίνησαν τα πρώτα θετικά βήματα έτσι ώστε να επιτευχθεί μελλοντικά ο βασικός στόχος που δεν είναι άλλος από την καθημερινή λειτουργία της.

“Δεν θέλουμε να μείνουμε στάσιμοι, γι' αυτό διεκδικούμε περισσότερα”

Αισιόδοξη και ιδιαίτερα χαρούμενη εμφανίστηκε η πρόεδρος της Παιδικής Βιβλιοθήκης Ιωάννα Σίμου, η οποία σε μια λιτή δήλωση της στο web tv της «Κοινής Γνώμη» ανέφερε ότι “νιώθουμε πολύ όμορφα, διότι τα παιδιά γυρίζουν και πάλι στο χώρο που αγαπούν, μετά από 4 με 5 χρόνια που η Παιδική Βιβλιοθήκη ήταν κλειστή” εξηγώντας παράλληλα, “ότι ναι μεν η Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί προς το παρόν μια φορά την εβδομάδα, ωστόσο έχουν ήδη ξεκινήσει οι ενέργειες προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας της τουλάχιστον τρις φορές την εβδομάδα. “Δεν θέλουμε να μένουμε στάσιμοι γι αυτό διεκδικούμε περισσότερα, κάτι το οποίο θα το επιτύχουμε και με την ευγενική χορηγία της κ. Παρασκευαΐδου, η οποία είναι σήμερα εδώ. Τέλος η κ. Σίμου εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την αρωγή και την πολύτιμη συνεργασία της υπαλλήλου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαρούλας Σκαβάκη η οποία συνέβαλε σημαντικά στις προετοιμασίες για την έναρξη της επαναλειτουργίας της Παιδικής Βιβλιοθήκης.

“Δεν μας φτάνει η μία φορά την εβδομάδα”

Εξίσου ευχαριστημένοι για την επαναλειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης εμφανίστηκαν μέλη της Πρωτοβουλίας, καθώς ως γνωστόν έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες και έχουν επανειλημμένως τονίσει την επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας της Βιβλιοθήκης, κάτι το οποίο έχουν θέσει τόσο στο Σώμα τόσο του απελθόντος, όσο και του νυν δημοτικού συμβουλίου. “Νομίζουμε ότι το νησί αλλά και τα παιδιά χρειάζονται αυτόν τον χώρο για να δανείζονται βιβλία, να διαβάζουν, να παίζουν” υποστηρίζουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας ωστόσο με την σειρά τους εκφράζουν την επιθυμία τους για τη λειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης περισσότερες ημέρες μέσα στην εβδομάδα. “Είμαστε ικανοποιημένοι αλλά δεν σημαίνει ότι μας φτάνει αυτή η μια ημέρα. Δεν έχει τελειώσει τίποτε για εμάς, είναι μια καινούργια αρχή, όμως δεν επαναπαυόμαστε και συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τις προσπάθειες για να λειτουργήσει η βιβλιοθήκη με τον τρόπο που την έχουμε οραματιστεί”>