4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Π. Ε. Κυκλάδων στην Κέα

  • Παρασκευή, 22 Μαΐου, 2015 - 06:20

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, διαμέσου της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων Χρυσάννας Διαμαντή, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο Κέας διοργανώνουν στις 2 & 3 Ιουνίου στην Κέα το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ ΠΕ Κυκλάδων, με τίτλο «Φύση-κα και παίζουμε».

Το κάθε σχολείο ή τάξη των Δημοτικών Σχολείων καθώς και τα Νηπιαγωγεία της Κέας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους - στο πλαίσιο της υλοποίησης σχολικών δραστηριοτήτων - σε πόστερ, εικαστικά έργα, φωτογραφίες, κατασκευές, παιχνίδια, μαθητικά έντυπα.

Την Τρίτη 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τις πρωινές ώρες εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης από ειδικούς εισηγητές – εμψυχωτές της παιδαγωγικής ομάδας «Ευπαλίνος». ,όπου θα συμμετέχουν οι μαθητικές ομάδες.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας προσκαλούνται τα παιδιά, συνοδευμένα από τους γονείς τους, να συμμετέχουν στη «Μεγάλη Συναυλία του Δάσους», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20:00. Η έκθεση έργων των μαθητών και η συναυλία θα φιλοξενηθούν στο Χώρο του Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης «Βαράδι», στο Μυλοπόταμο Κέας.

Πρόκειται για μία διαδικασία διαδραστικής ευαισθητοποίησης των παιδιών σε περιβαλλοντικά θέματα μέσω της δημιουργίας μιας μουσικοκινητικής παράστασης από όλα τα σχολεία μαζί. Ξυλοπόδαροι, πουλιά και δέντρα, διαδραστικά μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαθήματα κρουστών και αυτοσχέδιων πνευστών οργάνων, body percussion, εικαστικά και πολύ μουσική, χορός, κίνηση και διασκέδαση, συνθέτουν τα στοιχεία της πιο δυναμικής, καταπράσινης εκδήλωσης - συναυλίας που έγινε ποτέ!». Παιδαγωγικός σχεδιασμός: ομάδα «Ευπαλίνος».

Η παιδαγωγική ομάδα του Ευπαλίνου το 2014 ταξιδέψε στη Σύρο και φέτος ταξιδεύει και στην Κέα.

Μία δραστηριότητα με 2 μέρη

Το πρώτο μέρος αφορά στα σχολεία: η συμμετοχή του κάθε σχολείου στη «Συναυλία του δάσους», 90 λεπτά, και οι μαθητές μέσα από μια παιδαγωγική διαδρομή θα μεταμορφώνονται σε δέντρα που στέλνουν το τραγούδι τους - μήνυμα σε όλο τον κόσμο …

Το δεύτερο μέρος, αφορά στην τοπική κοινωνία: η πόλη γιορτάζει, οι γονείς με τα παιδιά τους - δέντρα είναι προσκαλεσμένοι στο Χώρο του Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης «Βαράδι» του Δήμου Κέας, να στηρίξουν την εκδήλωση η «Μεγάλη Συναυλία του Δάσους» στις 8 μμ.

Διάρκεια περίπου 1 ώρα.

Δηλώσεις συμμετοχής

Τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων καλούνται να ενημερώσουν για τα ονόματα και τα τηλέφωνα των γονέων, που ενδιαφέρονται να στηρίξουν την εκδήλωση ( 2 με 3 άτομα από κάθε σύλλογο ) στο τηλέφωνο: 6984612368, 12 με 1μμ. (κ. Παλάσκα Κατερίνα, Νηπιαγωγού του ΝΓ Ιουλίδας Κέας, μέχρι την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015.)

Ετικέτες: