Η φετινή πρόταση του So Easy για ένα δημιουργικό καλοκαίρι

Cool Summer College

Μύρισε καλοκαιράκι κι όμως, το Κέντρο Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών “So easy” δεν πηγαίνει διακοπές. Όπως κάθε χρόνο, οι υπεύθυνοι καλούν τους μικρούς φίλους τους να περάσουν μαζί τους θερινούς μήνες και να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους μέσα από την ανάπτυξη πρωτοποριακών δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Φέτος, το Summer Camp μεταμορφώνεται σε Cool Summer College, ένα νέο ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα υψηλών εκπαιδευτικών προδιαγραφών που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο νησί της Σύρου. Η ανάγκη των υπευθύνων ήταν να δημιουργήσουν ένα θερινό πρόγραμμα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά των μεγάλων κολεγίων όπως Saint Catherine’s ή άλλων του εξωτερικού.

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα

“Μετά από δουλειά δύο χρόνων, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Πλέον όλα τα παιδιά μπορούν να βιώσουν την υπέροχη εμπειρία της κατασκήνωσης όπως σε ένα αγγλικό κολέγιο, συνδυάζοντας την μάθηση με τη ψυχαγωγία και το παιχνίδι”, δηλώνει στην “Κοινή Γνώμη” η υπεύθυνη του Εκπαιδευτηρίου Φωτεινή Σταθογιάννη.

Το Cool Summer College ξεκινά τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά τη λήξη των σχολικών μαθημάτων. Η ώρα προσέλευσης θα είναι 8:00-9:00 το πρωί για να εξυπηρετούνται οι γονείς που ξεκινούν τη δουλειά τους νωρίς και η ώρα αναχώρησης θα είναι από τις 14:00 μέχρι τις 16:00. Οι δραστηριότητες χωρίζονται σε ενότητες. Υπάρχουν ενότητες όπως world travellers όπου τα παιδιά εξερευνούν και μαθαίνουν τα πάντα για τον κόσμο, drama : οι Cool Summer Campers κάνουν θεατρολογία, διασκεδάζουν και αναπτύσσουν το ταλέντο τους στο να εκφράζονται μέσα από διάφορους ρόλους, sports : οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διάφορα αθλήματα όπως αναφορικά κολύμβηση, στίβος, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χορό για τα κορίτσια και άλλα πολλά. Τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς θα μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα του Camp και για όλες τις δραστηριότητες επικοινωνώντας με το εκπαιδευτήριο.

Σε ποιους απευθύνεται?

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα αφορά όλους τους μαθητές που έχουν ολοκληρώσει την junior A , αρχάριους δηλαδή μέχρι και επίπεδο Β2, αυτό που παλιότερα ονομαζόταν lower και όλους όσοι επιθυμούν να ξεφύγουν από τα απλά τετριμμένα καλοκαιρινά προγράμματα, να διασκεδάσουν και να έχουν μία αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία ευρωπαϊκών διαστάσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Cool Summer College έχουν και οι μαθητές που δεν γνωρίζουν πολύ καλά την αγγλική γλώσσα. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι μαθητές θα χωρίζονται σε ομάδες ανά επίπεδο γνώσεων και θα ακολουθούν τα ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα σύμφωνα με το γνωστικό τους επίπεδο.

“Είναι αλήθεια ότι πολλοί μαθητές ανεξαρτήτου επιπέδου δεν έχουν αναπτυγμένη την δεξιότητα του προφορικού λόγου για διάφορους λόγους, ένα συνηθισμένο παράδειγμα που οι συναντάμε οι εκπαιδευτικοί είναι ότι κάποιοι μαθητές νιώθουν αμήχανα να μιλούν μπροστά σε άλλους από φόβο μήπως κάνουν λάθος. Οι Campers θα αισθανθούν όμορφα γιατί θα βρίσκονται σε ένα άκρως φιλικό, COOL περιβάλλον , δεν θα πιεστούν αντιθέτως θα έχουν όλα τα ιδανικά ερεθίσματα να αγαπήσουν την ξένη γλώσσα , να επικοινωνήσουν αλλά και να βελτιώσουν όλες τις δεξιότητες τους απολαμβάνοντάς την και γνωρίζοντας την μέσα από πληθώρα αγαπημένων δραστηριοτήτων”, εξηγεί η κ. Σταθογιάννη.

Γιατί Cool Summer College?

Το Cool Summer College εστιάζει στην προσωπικότητα και τις ανάγκες κάθε μαθητή ξεχωριστά και προσφέρει ένα προσεχτικά μελετημένο πρόγραμμα που συνδυάζει με ισορροπία την εκπαίδευση, τα αθλήματα και την ψυχαγωγία. Το προσωπικό επιλέγεται με βάση τις ικανότητες και την αφοσίωσή του και οι εγκαταστάσεις είναι υψηλού επιπέδου ασφάλειας και ποιότητας. Οι συνθήκες ενθαρρύνουν τους μαθητές να επικοινωνούν στην αγγλική γλώσσα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και γενικότερα, πρόκειται για μία μοντέρνα προσέγγιση της διδασκαλίας με έμφαση στην ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων προφορικού και γραπτού λόγου. Τα παιδιά θα έχουν την πιο δυνατή εμπειρία καταφέρνοντας χωρίς κόπο να βελτιώσουν τις δεξιότητες που για κάποιο λόγο υπάρχει αδυναμία. Το σίγουρο είναι ότι όλα τα παιδιά θα περάσουν υπέροχα με την σφραγίδα των ειδικών των εκπαιδευτηρίων So Easy.

Πληροφορίες στο τηλ: 22810-79125

Ετικέτες: