Μήνυμα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης για τη λήξη της σχολικής χρονιάς

  • Πέμπτη, 11 Ιουνίου, 2015 - 14:27

Το μήνυμά του προς τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του Νοτίου Αιγαίου για τη λήξη της σχολικής χρονιάς απευθύνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Βασίλης Καραγιάννης. 

Με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιάς ευχόμαστε στους μαθητές μας, στους γονείς τους και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καλό καλοκαίρι. Οι θερινές διακοπές είναι ευκαιρία ξεκούρασης αλλά και περισυλλογής και απολογισμού για τη σχολική χρονιά που πέρασε.

Η περσινή σχολική χρονιά παρά τις φιλότιμες και τελεσφόρες προσπάθειες των εκπαιδευτικών ήταν μία ακόμα πολύ δύσκολη χρονιά για ολόκληρο τον ελληνικό λαό που χειμάζεται υπό το βάρος των επαχθέστατων μνημονιακών πολιτικών.

Ιδιαίτερα έχουν πληγεί από τις μνημονιακές και αντιλαϊκές πολιτικές τα βασικά κοινωνικά αγαθά της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Χρέος όλων μας και ιδιαίτερα όσων υπηρετούμε από θέσεις ευθύνης τον ελληνικό λαό να συμβάλουμε αποφασιστικά και με όλες μας τις δυνάμεις για την βελτίωση της κατάστασης και την δημιουργία των προϋποθέσεων για την έξοδο από την κρίση. Μία κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική και πολιτισμική και ιδίως πνευματική.

Με αισιοδοξία, όραμα, γνώση, σχέδιο και κυρίως συλλογική προσπάθεια, σύντομα η χώρα μας θα ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της και θα εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για την ευημερία και την προκοπή του ελληνικού λαού.

Στον χώρο της Παιδείας ήδη έχουν ξεκινήσει από φέτος βασικές και απολύτως επείγουσες θεσμικές παρεμβάσεις οι οποίες θα συνεχιστούν κατόπιν διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να αρθούν οι σημαντικές, αρνητικές επιπτώσεις των πολιτικών που ασκήθηκαν στην Παιδεία τα τελευταία χρόνια. Ο στόχος είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, αποτελεσματικό, δημοκρατικό για όλα τα παιδιά.

Από την πλευρά μας, όλοι οι εργαζόμενοι στη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας και συμπατριώτες μας της ακριτικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πως θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, έτσι ώστε η νέα σχολική χρονιά 2015-2016 να είναι αποδοτική και δημιουργική για τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς.