Πρώτη ημέρα εργασιών για το Διεθνές Σεμινάριο του Παντείου Πανεπιστημίου στη Σύρο

Άνοιξε ο κύκλος εργασιών του Διεθνούς Σεμιναρίου, το οποίο διοργανώνει το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου στο νησί της Σύρου, με θεματολογία που αφορά στην ηλεκτρονική δημοσιογραφία, τον πολιτισμό και τη δημιουργική οικονομία.

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι απαρτίζονται από άτομα διαφορετικών ηλικιών και εθνικοτήτων, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, αλλά και να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα κληθούν να δουλέψουν όλες αυτές τις ημέρες, καθώς το σεμινάριο θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 27 Ιουνίου.

Το καλωσόρισμα και την εισαγωγή των συμμετεχόντων στην διαδικασία του σεμιναρίου, ανέλαβαν από κοινού οι δύο υπεύθυνοι καθηγητές, ο κ. Νίκος Μπακουνάκης, αρχισυντάκτης της εφημερίδας "Το Βήμα" της Κυριακής και ο κ. Νίκος Λέανδρος, πρόεδρος του τμήματος ΕΜΠ της Παντείου.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν επίσης καθηγητές πανεπιστημίου από την Αμερική, την Τουρκία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες.

Το εισηγητικό κομμάτι του σεμιναρίου άνοιξε η ιστορικός και αρχαιολόγος, κ. Μαίρη Ρώτα, η οποία μίλησε για την ιστορία των Κυκλάδων και της Σύρου ειδικότερα, αναλύοντας τις τρεις σημαντικότερες ιστορικές εποχές του νησιού: Την Πρωτοκυκλαδική, τη Μεσαιωνική και τη Νεώτερη. 

Όπως σημείωσε η κ. Ρώτα, θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι το Πανεπιστήμιο επέλεξε τη Σύρο ως έδρα του σεμιναρίου, δεδομένου, ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων δεν είναι Έλληνες.