Νέες Τεχνολογίες και Δημιουργικότητα: από τη θεωρία στην πράξη

“1ο Θερινό Σχολείο” στην Τήνο

  • Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2015 - 06:20

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. και το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ' Αποστάσεως Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργανώνουν στην Τήνο το “1ο Θερινό Σχολείο” με θέμα: “Νέες Τεχνολογίες και Δημιουργικότητα: από τη θεωρία στην πράξη” .

Το εναλλακτικό αυτό πρόγραμμα επιμόρφωσης θα διεξαχθεί την εβδομάδα 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου, στοχεύοντας στην παιδαγωγική αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη σχολική πράξη, με έμφαση στη δημιουργικότητα και τη συνεργασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών στο σχολείο του 21ου αιώνα (κατασκευές, κομικ, animation κλπ). Μέσα από τις εργασίες, θα αναδειχθεί η συνεργατική δημιουργικότητα με τη χρήση των νέων τεχνολογιών ως ένα από τα πλέον σημαντικά εργαλεία που έχει ο σκεπτόμενος εκπαιδευτικός – πολίτης, προκειμένου να ανταποκριθεί με κριτικό τρόπο στις απαιτήσεις των καιρών μας.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το νησί της Τήνου μέσα από τις φυσικές της ομορφιές αλλά και τον πολιτισμό της στο πέρασμα των χρόνων.

Το Σχολείο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και σε απόφοιτους - τελειόφοιτους παιδαγωγικών τμημάτων και καθηγητικών σχολών.

Οι θεματικές Ενότητες του Σχολείου είναι: Εισαγωγή στη Δημιουργικότητα, Δημιουργικότητα: Κατασκευές & Κόμικ, Δημιουργικότητα: Video & Animation, Δημιουργικότητα και Διαδίκτυο, Παρουσίαση Εργασιών – Ανατροφοδότηση και Παράλληλες Δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο του 1ου Θερινού Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες επισκέψεις σε μέρη πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Πύργος με το Μουσείο Χαλεπά και το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης με την Πινακοθήκη, το Μουσείο Τήνιων Καλλιτεχνών, την Έκθεση Εκκλησιαστικών Κειμηλίων και Εικόνων, καθώς και στο Μαυσωλείο της Έλλης. Οι δυνατότητες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν τις ιδιαίτερες γεύσεις και τη μουσική παράδοση του νησιού σε μια Τηνιακή βραδιά.
Η προτεινόμενη επιμόρφωση θα στηριχτεί στις βασικές αρχές του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης www.epimorfosi.edu.gr (Εκπαίδευση Ενηλίκων, Δυναμική της Ομάδας, Συνδιαμόρφωση, Βιωματικά Εργαστήρια, Πρακτική Εφαρμογή στην Τάξη).

Ετικέτες: