Θερινό Σχολείο στη Νάξο

  • Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2013 - 06:00

Ξεκινά σήμερα στη Νάξο το Θερινό Σχολείο με θέμα «Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Νησιωτική Ανάπτυξη», που διοργανώνει το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α) του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Στόχος του Θερινού Σχολείου Νάξου, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουλίου, είναι η μελέτη των θεμάτων τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της νησιωτικότητας και στο σύγχρονο περιβάλλον της κρίσης, της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και των κοινωνικό-πολιτικών και χωρικών μεταβολών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιτόπια άσκηση κατά τις πρωινές ώρες και κατά τις απογευματινές διαλέξεις-σεμινάρια από επιλεγμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές και ερευνητές πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ θα εμπλουτιστεί με σειρά εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στο Θερινό Σχολείο συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές ή μεταδιδάκτορες, καθώς και τελειόφοιτοι και απόφοιτοι Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ελλάδας ή ισότιμων της αλλοδαπής.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στη Σχολή Ουρσουλίνων στη Χώρα Νάξου.