Έναρξη του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ στη Σύρο

Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα, ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί της Σύρου οι εργασίες του “8ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ – Αξιοποίηση Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Διδακτική Πράξη”.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος αναφορικά με την εφαρμογή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση καθώς και με τις πρακτικές εφαρμογής τους που διαμορφώνονται στο σημερινό σχολείο. Ιδιαίτερα, το συνέδριο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα διδακτικής μεθοδολογίας τα οποία αναδεικνύονται κατά την οργάνωση της διδασκαλίας με χρήση ΤΠΕ.

Η έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα “Κωνσταντίνος Τουλούπης” στο Σχολικό Συγκρότημα του Μάννα, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου Βασίλη Καραγιάννη, του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης ΠΕ Κωνσταντίνου Παπαχρήστου και του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Φραγκίσκου Βακόνδιου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι το συνέδριο ευημερεί στις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουν σήμερα η χώρα και οι εργαζόμενοι. “Οι πολιτικές που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε συνθήκες απόλυτης δημοσιονομικής ασφυξίας έχουν άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στα βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως η παιδεία. Το συνέδριο επιβιώνει μέσα ή μετά από τη λαίλαπα που χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. Οι δαπάνες για την παιδεία έχουν μειωθεί σε απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο και οι εκπαιδευτικοί τα προηγούμενα χρόνια υπέστησαν μία κακοποίηση, μειώσεις των αποδοχών, απολύσεις και τις διαδικασίες της περίφημης αξιολόγησης. Η σημερινή οργάνωση και η παρουσία τόσων εκπαιδευτικών στις εργασίες του συνεδρίου δηλώνει περίτρανα πως οι εκπαιδευτικοί δεν το βάζουμε κάτω και αυτό αποτελεί το απόλυτο ελπιδοφόρο μήνυμα”.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστος Μιχαλόπουλος, ο κ. Βακόνδιος ο οποίος προέτρεψε μάλιστα τους συμμετέχοντες να "περπατήσουν την πεζοδρομημένη Ερμούπολη" και φυσικά η ψυχή του “Συνεδρίου” ο κ. Νίκος Τζιμόπουλος.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν αύριο, Κυριακή.