Προσλήψεις κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων στα σχολεία του Νοτίου Αιγαίου

Με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και βοηθητικό προσωπικό «θωρακίζονται» οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και τα Κέντρα Διάγνωσης, Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης του Νοτίου Αιγαίου.

Την τοποθέτηση 51 ατόμων σε μονάδες της Καλύμνου, της Κω, της Ρόδου, της Σύρου, της Θήρας, της Νάξου και άλλων νησιών της περιφέρειας αποφάσισε μετά την αποστολή των σχετικών πιστώσεων από το αρμόδιο υπουργείο, το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΥΣΕΕΠ) Νοτίου Αιγαίου, με πρόεδρο τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Χρήστο Μιχαλόπουλο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μιχαλόπουλου, «στις Κυκλάδες τοποθετούνται 27 άτομα, ενώ τα υπόλοιπα θα καλύψουν τις ανάγκες των Δωδεκανήσων». Η κατανομή του προσωπικού καθορίζεται από τον αριθμό των μαθητών στο κάθε νησί. Όπως υπογραμμίζει, η Σύρος και η Νάξο αποτελούν τα δύο νησιά με τις μεγαλύτερες ανάγκες στο νομό, καθώς διαθέτουν ΤΕΕΕ Ειδικής Αγωγής, ΕΕΕΕΚ και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. Σημειώνεται ότι στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων λειτουργεί επίσης ειδικό δημοτικό νηπιαγωγείο και ΚΕΔΔΥ το οποίο είναι στελεχωμένο από ειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους για τις αξιολογήσεις των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Συγκεκριμένα, το προσωπικό κρίνει εάν τα παιδιά χρειάζονται ειδικό εκπαιδευτικό ή εάν θα πρέπει να εγγραφούν στα τμήματα ένταξης.

Αναμένονται οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης

Όσον αφορά στην ειδική αγωγή, οι πρώτες τοποθετήσεις σε σχολεία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ενώ αναμένεται η πρόσληψη εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης. «Πρόκειται για έναν τρόπο αγγλικής παρουσίασης εκπαιδευτικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τον οποίο, οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν από κοντά ένα παιδί» αναφέρει ο κ. Μιχαλόπουλος, διευκρινίζοντας πως «εμείς στην Ελλάδα έχουμε ένα μικρό σύστημα που αποτελείται τόσο από παράλληλη στήριξη όσο και από σχολικές μονάδες όπως το ΕΕΕΕΚ, το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και νηπιαγωγείο.

 

Ετικέτες: