Εορταστικές εκδηλώσεις του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης για την 28η Οκτωβρίου

"Τα χέρια είναι περιστέρια και όχι μαχαίρια"

«ΟΧΙ» στο πόλεμο, «ΝΑΙ» στην ειρήνη φώναξαν για μία ακόμη φορά οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, οι οποίοι μαζί με τους συμμαθητές τους από το Ειδικό Νηπιαγωγείο κατέθεσαν τα στεφάνια τους στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης, τιμώντας τον ηρωισμό των Ελλήνων που το 1940 αντιστάθηκαν και αγωνίσθηκαν για την ελευθερία μας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου Χρήστος Τσαούσογλου υποδέχτηκε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού Ξηροκάμπου και τους μίλησε για τις αλησμόνητες και απέθαντες στην ψυχή μας πατρίδες της Μικράς Ασίας αλλά και για τους αγώνες των προγόνων μας που θυσίασαν τη ζωή τους για αυτές.

Οι μαθητές, κρατώντας ψηλά τα ελληνικά σημαιάκια τους, φώναξαν δυνατά συνθήματα υπέρ της ειρήνης και της ανεξαρτησίας, ενώ τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, γονείς και παιδιά ζωγράφισαν με τις -βουτηγμένες στα χρώματα του ουράνιου τόξου και της ζωής – παλάμες τους την ειρήνη και την Ελλάδα, μεταδίδοντας το μήνυμα ότι η «ειρήνη είναι στα χέρια μας».

Τις δράσεις συντόνισαν και επιμελήθηκαν οι νηπιαγωγοί Διονυσία Πετράκη, Άννα Κορομπέλη κα η κ. Άννα Μαρία Χατζηνικολάου.