Διάκριση για την Ε’ τάξη (2014-2015) του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

«Δεν ψάρωσαν» και βραβεύτηκαν

  • Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2015 - 06:10

Στην καμπάνια ευαισθητοποίησης κατά του εκφοβισμού με γενικό «Μην Ψαρώνεις» των μαθητών της Ε’ Τάξης (2014 - 2015) του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης απονεμήθηκε βραβείο Βέλτιστου Ψηφιακού Διδακτικού Σεναρίου, στο πλαίσιο της πράξης «Ανάπτυξη μεθοδολογίας και ψηφιακών διδακτικών σεναρίων για τα γνωστικά αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η προσπάθεια αυτή είχε ως βασικό σκοπό να ευαισθητοποιήσει το περιβάλλον του σχολείου (μαθητές, δάσκαλοι, γονείς) αλλά και γενικότερα την τοπική κοινωνία της Σύρου, στο μείζον θέμα του εκφοβισμού. Η καμπάνια αποτελείται από έξι βίντεο που δημιουργήθηκαν με την τεχνική stop motion animation. Οι μαθητές και ο δάσκαλος της τάξης Νεκτάριος Φαρασόπουλος, αρχικά συζήτησαν και κατέληξαν στην θεματολογία και τον γενικό τίτλο της καμπάνιας τους. Στη συνέχεια, ακολούθησαν όλα τα βήματα (σενάριο, κατασκευή φιγούρων με την πολύτιμη βοήθεια της εκπαιδευτικού εικαστικών κ. Ελένης Μ., storyboard, ηχογράφηση, φωτογράφιση, ολοκλήρωση παραγωγής) για την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους με την μέθοδο stop motion animation, που είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία έξι σποτ κατά του εκφοβισμού με γενικό τίτλο «Μην Ψαρώνεις!!!!». Οι μαθητές φωτογράφησαν τις φιγούρες με φόντο τον τοίχο του σχολείου και ηχογράφησαν όλους τους απαραίτητους διαλόγους.

Για να κοινοποιηθούν τα μηνύματα της καμπάνιας σε όσον το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων τα βίντεο προβλήθηκαν σε εκδήλωση για όλους τους μαθητές του σχολείου, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του σχολείου και κοινοποιήθηκαν σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα μαζικής εξημέρωσης.

Στο project συμμετείχαν οι μαθητές: Μαρία Α., Ειρηλένα Α., Μιχάλης Κ., Αναστασία Κ., Φώτης Κ., Παναγιώτης Κ., Ναταλία Κ., Σπύρος Μ., Δομένικος Μ., Βαγγέλης Μ., Γιώργος Μ, Παναγιώτης Μ., Μιχαέλα Ν., Αντώνης Ξ., Γεώργιος Ξ., Σπύρος Π., Ιώλια Π., Στράτος Π., Σοφία Π., Νικόλας Τ. και Κλοριάν Τ.