Διήμερο παζάρι του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ερμούπολης

«Καλό καλοκαίρι» με τη σκέψη στο μέλλον

Η έμπνευση ξυπνά τη δημιουργικότητα, η δημιουργικότητα εισβάλλει στην εκπαίδευση και η εκπαίδευση προσφέρει με τη σειρά της το έδαφος στους μαθητές που επιθυμούν να εκφραστούν και να συνδυάσουν τις γνώσεις και το ταλέντο τους με έναν καλλιτεχνικό τρόπο που συγκινεί, εντυπωσιάζει και μας παροτρύνει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.

Όσοι βρεθούν και σήμερα στην πλατεία Μιαούλη, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το παζάρι του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ερμούπολης, μπροστά από την Παιδική Βιβλιοθήκη. Το παζάρι λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 14:00.

Οι κατασκευές του παζαριού έχουν δημιουργηθεί από τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς στα πλαίσια της λειτουργίας των δυο εργαστηρίων του σχολείου: Εργαστήριο Χειροτεχνίας και Εργαστήριο Γεωπονίας, Τροφίμων, Περιβάλλοντος.

Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν, χειροποίητα μαγνητάκια, καρφίτσεες, κρεμαστά κολιές, καδράκια, κεραμικά, γλαστράκια και πολλά ακόμα αντικείμενα τα οποία έφτιαξαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς με τη βοήθεια και καθοδήγηση των καθηγητών τους.

Κάλυψη των υλικών των εργαστηρίων

Όπως εξηγεί στην «Κοινή Γνώμη» ο καθηγητής Καλών Τεχνών Νίκος Αναγνωστόπουλος, τα έσοδα του διήμερου παζαριού θα διατεθούν για την κάλυψη των υλικών των εργαστηρίων Χειροτεχνίας και Φυτικής Παραγωγής για το επόμενο σχολικό έτος. Σημειώνει μάλιστα ότι για τις ανάγκες των μαθημάτων, το Εργαστήριο Χειροτεχνίας χρειάζεται χρώματα, χαρτιά, μαρκαδόρους, κόλλες και πολλά άλλα υλικά, τα οποία είναι αδύνατον να καλυφθούν μόνο με τη χρηματοδότηση που λαμβάνει το σχολείο από την αντίστοιχη Επιτροπή του Δήμου.

Ωστόσο εξηγεί ότι παρά τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν επί σειρά ετών τόσο τα ειδικά όσο και τα γενικά σχολεία, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ερμούπολης είχε φέτος επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό. «Φέτος ευτυχώς δεν είχαμε κενά, αλλά κάθε χρόνο δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Υπάρχει αγωνία γιατί τα σχολεία λειτουργούν με αναπληρωτές και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα έχουμε την ίδια στελέχωση.

Σημειώνεται ότι τη σχολική χρονιά 2015-2016 στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ερμούπολης φοίτησαν συνολικά επτά μαθητές.