"Κυκλαδίτικο" από το Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας

«Στη Μύκονο, στη Σέριφο, στη Σίκινο, στη Μήλο πετάς κυπαρισσόμηλο κι εγώ πετάω μήλο.

Στην Αμοργό, στην Κίμωλο, στη Νιό, στη Σαντορίνη μου στέλνεις κιτρολέμονο σου στέλνω μανταρίνι».

Το τραγούδι των Μάνου Χατζιδάκι – Νίκου Γκάτσου «Κυκλαδίτικο», οπτικοποίησαν οι μαθητές και η δασκάλα του Β2 τμήματος του Δημοτικού Σχολείου, με πρωταγωνιστές τα γνωστά σε όλους μας Κυκλαδίτικα ειδώλια.

Το 5λεπτο αυτό animation δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Το παρελθόν στο παρόν» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Επίσης συνδέθηκε με το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος και της ενότητας Διάφοροι Τόποι της Πατρίδας μου προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν στοιχεία γεωγραφίας και τοπικής ιστορίας των Κυκλάδων.

Η ομάδα εμπνεύστηκε από τα βιβλία:

Τα κυκλαδικά ειδώλια ζωντανεύουν της Σ. Γιαλουράκη (εκδ. Ακρίτας Παιδικά) & Άνθρωπος ή βιολί, μια άλλη ματιά στα κυκλαδικά ειδώλια της Μ. Πλατή & Ε. Μάρκου (εκδ. Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης & Καλειδοσκόπιο).

Και από:

Το διαγωνισμό "Φανταστικές Κυκλάδες, Φτιάξε το νησί σου" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (2016) στον οποίο λάβαμε μέρος &

Τη Μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τένχης.

Χρησιμοποιήθηκαν τα τραγούδια:

Κυκλαδίτικο σε ποίηση Ν. Γκάτσου, μουσική Μ. Χατζιδάκι, ερμηνεία Μ. Μητσιά.

Ρεπατί Πάρου σε μουσική Ν. Οικονομίδη. Ευχαριστούμε το Λαογραφικό - Χορευτικό Όμιλο "η σοφία της παράδοσης" για τη συμβολή του στην ανεύρεση του τραγουδιού.

Το Β2’ ευχαριστεί το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για την αποστολή και δωρεά του τεχνικού εξοπλισμού στο σχολείο μας προκειμένου να πραγματοποιηθεί το animation αυτό!