Μια ευτυχισμένη χρονιά για το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης έφτασε στο τέλος της

«Όταν μοιράζεται η χαρά, γίνεται διπλή»

Ένα ομορφότερο και ασφαλέστερο δάπεδο θα περιμένει τον προσεχή Σεπτέμβρη τους μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης για να περνούν ευχάριστα και ξέγνοιαστα το διάλειμμά τους στο –πλέον- φιλόξενο προαύλιο του σχολείου τους.

Τα νέα διέδωσε με μεγάλη χαρά η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης Ειρήνη Μαραγκού, στη γιορτή του Νηπιαγωγείου για τη λήξη του φετινού σχολικού έτους.

Προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών

Στο σύντομο χαιρετισμό της η κ. Μαραγκού διαβεβαίωσε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά πως ο Δήμος θα εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό τους, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλό του σχολείου. Υπενθύμισε μάλιστα, πως στο σχολικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην αρχή της χρονιάς, η Επιτροπή υποσχέθηκε να ομορφύνει και να καταστήσει πιο ασφαλή τη -μέχρι σήμερα τσιμεντένια- αυλή του. Υπόσχεση η οποία θα τηρηθεί κατά γράμμα, καθώς ο νέος ελαστικός τάπητας βρίσκεται ήδη στην κατοχή του Δήμου και θα τοποθετηθεί προσεχώς, προκειμένου το σχολείο να είναι καθόλα έτοιμο να υποδεχτεί ξανά τους μικρούς μαθητές. Ωστόσο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς για την πρωτοβουλία τους να δώσουν χρώμα στην αυλή και να τη στολίσουν με όμορφα σχέδια, καθώς και τις εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου που με αγάπη δίδαξαν, καθοδήγησαν και συμβούλευσαν τα παιδιά, τη χρονιά που μόλις αποχαιρετίσαμε.

Χρονιά, που η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κ. Άννα Μαρία Χατζηνικολάου χαρακτήρισε ευτυχισμένη, χάρη στο ζήλο και τον ενθουσιασμό των μαθητών, την ένθερμη υποστήριξη από τους γονείς και πάνω από όλα, χάρη στην αγαστή συνεργασία της με τις άλλες δύο εκπαιδευτικούς του σχολείου, Διονυσία Πετράκη και Άννα Κορομπέλη. «Ήμασταν μια ομάδα με αγάπη, όρεξη και αυταπάρνηση πολλές φορές και πιστεύουμε ότι κάναμε τα παιδιά να νιώσουν και να είναι ευτυχισμένα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Χατζηνικολάου.

Σύμπραξη με το Ειδικό Νηπιαγωγείο

Η φετινή γιορτή του σχολείου ήταν βασισμένη στα προγράμματα που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς με σημαία τη φιλία, την αποδοχή της διαφορετικότητας, αλλά και της ομοιότητας με τον διπλανό μας, το σώμα, τα συναισθήματα, τη φύση, το σχολείο και πολλά άλλα. Αξίζει να σημειωθεί πως στην όμορφη αυτή εκδήλωση συνέπραξε και φέτος το Ειδικό Νηπιαγωγείο, μαζί με το οποίο υλοποιείται από πέρυσι το πρόγραμμα «Μαζί και διαφορετικοί». Όπως εξήγησε η κ. Χατζηνικολάου, μέσα από τη δράση αυτή οι μαθητές έμαθαν τι σημαίνει συνεργασία, αλληλεγγύη, σεβασμός, αποδοχή αλλά και η ευθύνη που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας και στην ομάδα που ανήκουμε.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ασχολήθηκαν και με άλλα αγαπημένα θέματα, όπως οι Θεοί του Ολύμπου και τα έντομα, ωστόσο η «ναυαρχίδα» των φετινών δράσεων ήταν η μελέτη γύρω από τους σπουδαίους Έλληνες ποιητές, αλλά και τους συνθέτες που μελοποίησαν στίχους και έργα τους. Την ιδέα αυτή έδωσε η 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα ποίησης.

Βάσει των γνώσεων και των πληροφοριών που αποκόμισαν, οι μαθητές δημιούργησαν το δικό τους παραμύθι, το οποίο «έντυσαν» με πολλή μουσική και χορό. Μέσα από τη γλυκιά ιστορία τους οι μαθητές μίλησαν για τη φιλία, τη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια και έστειλαν το μήνυμα πως «όταν μοιράζεται η χαρά, γίνεται διπλή και όταν μοιράζεται η λύπη, γίνεται μισή».