Εκδήλωση επιβράβευσης των Ναξιωτών επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τιμήθηκαν τα «καμάρια» τους

  • Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, 2017 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 6 Ιαν. 2017 - 1:00
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Τους Ναξιώτες φοιτητές Ανώτατων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, οι οποίοι πέτυχαν στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις τίμησε και φέτος η Μητρόπολη Παροναξίας.

Η εκδήλωση επιβράβευσης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Δημοτικό Θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης".

Στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Νάξου Δημήτρης Σκουλάτος, η εκπρόσωπος Καθηγήτρια του Λυκείου Τραγαίας Ερωφίλη Σιδερή και ως εκπρόσωπος των επιτυχόντων η πρωτοετής φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  Γεωργία Γρυλλάκη, (εγγονή του π. Εμμανουήλ Γρυλλάκη Αρχιερατικού Επιτρόπου Ναξίας).

Στη Γεωργία Γρυλλάκη ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος απένειμε το Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας επειδή πρώτευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις της σχολικής περιόδου 2015-2016, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία σε όλο το Νότιο Αιγαίο.

Στην συνέχεια ο υπεύθυνος της εκδήλωσης π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος  μέσα από ένα σύντομο βίντεο έκανε αναφορά στην φοιτητική ζωή ως κομβικό σημείο στη ζωή των νέων αλλά και ολόκληρης της οικογένειας και κατόπιν αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της προσευχής ως εφόδιο στο νέο αυτό ξεκίνημα των επιτυχόντων, και ακολούθησε η προβολή Ρωσικής ταινίας μικρού μήκους σχετικής με την αξία και την δύναμη της προσευχής.

Μετά το πέρας της ταινίας ο Μητροπολίτης, κ. Καλλίνικος, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα και απηύθυνε τα συγχαρητήρια, τις ευχές και τις πατρικές παραινέσεις του στους επιτυχόντες νέους και νέες του νησιού.

Ακολούθησε η απονομή των Επαίνων και των αναμνηστικών δώρων  και η εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση η οποία παρετέθη στο αίθριο του Δημοτικού Μεγάρου στο χρόνο».

Σπουδαίες επιδόσεις

Για τη σπουδαία διάκριση και πρωτιά που χάρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, ευχαρίστησε τη Γεωργία Γρυλλάκη και ο Δήμαρχος Νάξου, η οποία επισκέφτηκε το γραφείο του την επόμενη ημέρα. Ο κ. Μαργαρίτης ευχήθηκε στη φοιτήτρια «καλή πρόοδο, καλή σταδιοδρομία και πάντα ανάλογες επιτυχίες και διακρίσεις στη ζωή της». Ταυτόχρονα, ως επιβράβευση της προσπάθειας της, τής απένειμε το βιβλίο «Αρμενίζοντας.

Σημειώνεται ακόμα πως η απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Νάξου έχει τιμηθεί στο παρελθόν και από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Πατάτας, το οποίο συνδιοργανώθηκε με τον Πολιτιστικό – Οικολογικό Σύλλογο Αγίου Αρσενίου.

Για την ιστορία, η Γεωργία Γρυλλάκη από την Ποταμιά, αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19.534 μόρια και είναι πρώτη σε επίδοση στο Νότιο Αιγαίο και ανάμεσα στους 55 που αρίστευσαν σε όλη την επικράτεια.

Ετικέτες: