Πρόγραμμα επικοινωνίας και υποστήριξης γονέων του 1ου Γυμνασίου Σύρου

Η εφηβεία στη σύγχρονη εποχή

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Σύρου, με τη συνεργασία του Διευθυντή κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη έχει ξεκινήσει την υλοποίηση προγράμματος επικοινωνίας και υποστήριξης των γονέων των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Σύρου, με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις και συζητήσεις, που πραγματοποιούνται μία φορά κάθε μήνα, σε απογευματινές ώρες, στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις με θέματα «Επικοινωνία του γονέα με τον έφηβο» και «Τα όρια στην εφηβεία». Εισηγήτρια ήταν η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, κ. Τσαμπίκα Καράκιζα.

Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις με θέματα όπως «Γονείς και έφηβοι στο Διαδίκτυο», «Η σχέση του γονέα με τον εκπαιδευτικό και το σχολείο», «Επιλογές και αποφάσεις», «Ελεύθερος χρόνος», ενώ μελλοντικά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και βιωματικά εργαστήρια.

Συντονιστές αυτής της προσπάθειας είναι ο κ. Χρήστος Χρυσούλας και η κ. Στέλλα Λημναίου από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, το οποίο ανέλαβε καθήκοντα τον Οκτώβριο του 2016.

Η ανταπόκριση των γονέων είναι μέχρι στιγμής πολύ θετική, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουν ελεύθερα, να διατυπώσουν ερωτήματα, να εκφράσουν τις αγωνίες, τους φόβους τους και άλλα συναισθήματα, να ανταλλάξουν εμπειρίες με άλλους γονείς αλλά και να ακούσουν τεκμηριωμένες προσεγγίσεις για τα θέματα της εφηβείας στη σύγχρονη εποχή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χρυσούλα, στόχος του Δ.Σ είναι η συνέχιση αυτών των ομιλιών που επικεντρώνονται στα θέματα της εφηβείας και προτείνουν λύσεις για την ενδυνάμωση των σχέσεων γονέων-παιδιών.