Βαρύ πένθος για τον θάνατο του Κυκλαδίτη εκπαιδευτικού Γιώργου Μαϊτού

  • Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 2017 - 14:48

Το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου έφυγε άδικα από τη ζωή ύστερα από σχεδόν διετή μάχη με την επάρατη νόσο, ο εκπαιδευτικός Γιώργος Μαϊτός.

Ο Γιώργος Μαϊτός με καταγωγή από τη Νάξο, υπηρέτησε με εργατικότητα, σεμνότητα κι αφοσίωση επί σειρά ετών το λειτούργημα του δασκάλου και διετέλεσε Προϊστάμενος 1ου Γραφείου και Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Κυκλάδες.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου - Τήνου - Μυκόνου εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος και προσφέρει στη μνήμη του το συμβολικό ποσό των 100€ στον μαθητή του Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής που πρόσφατα έχασε και τους δυο γονείς του από ασθένεια.

 "Καλό ταξίδι φίλε και συνάδελφε Γιώργο. Θα σε θυμόμαστε πάντα".

Τα συναισθήματα και τη θλίψη, σύσσωμου του εκπαιδευτικού κλάδου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τον εκλεκτό και αξιαγάπητο συνάδελφό τους, που από όποια θέση υπηρέτησε την εκπαίδευση ως Δάσκαλος Γενικής Αγωγής, Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής, Προϊστάμενος 1ου Γραφείου Π.Ε. Κυκλάδων, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Κυκλάδων, εκφράζει με τη σειρά του και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων.

"Είναι αναμφισβήτητο, ότι προσέφερε με εντιμότητα, σεμνότητα, ζήλο, μεράκι και αγάπη πολύτιμες και ανεκτίμητες υπηρεσίες τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς, ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας των Κυκλάδων, τιμώντας την ιδιότητά του, όσο λίγοι ομοίως πράττουν και ως εκπαιδευτικός αλλά και ως άνθρωπος", υπογραμμίζει ομόφωνα ο Σύλλογος, ο οποίος αποφάσισε ομόρφωνα:

  1. Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  2. Να επιδοθεί το ψήφισμα στην οικογένειά του.
  3. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
  4. Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία ευθύνης του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, με σύμφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων των Σχολείων, την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας, Τετάρτη 22/2/2017.