Συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κυκλάδων

Εποικοδομητική συνένωση δυνάμεων

Επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προτίθενται να υλοποιήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και το ΚΕΦΙΑΠ.

Ο κύκλος της νέας αυτής συνεργασίας μεταξύ του Νοσοκομείου και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στις Κυκλάδες εγκαινιάζεται την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα διδαχθούν την παροχή πρώτων βοηθειών (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση), ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας – Άρση διακρίσεων και αποφυγή αποκλεισμού των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, την Πέμπτη 18 και 25 Μαΐου. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στο κτίριο του ΚΕΦΙΑΠ.

Στόχος η συνέχιση των προγραμμάτων

Επιθυμία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου αποτελεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοικήτριας κ. Μαργαρίτας Μπουραντά, η συνέχιση της συνεργασίας του με την εκπαιδευτική κοινότητα και την επόμενη σχολική χρονιά. Μεταξύ των θεμάτων που ήδη έχουν προταθεί, περιλαμβάνεται η παρακολούθηση και διαχείριση περιστατικού – Διασύνδεση και συμπληρωματικότητα φορέων και υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο, το ασφαλές διαδίκτυο και η διαχείριση και αντιμετώπιση κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον.

Οι εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ.: 22813 – 60300, εσωτ. 1 και 2, κ. Μαρκούση και κ. Αγγελετάκη αντίστοιχα.

Μ. Παραμυθιώτου «Το μεγάλο προνόμιο της Σύρου»

Στα θετικά αποτελέσματα που θα προκύψουν από τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών σεμιναρίων αλλά και στη σημασία της συνένωσης πολλών και διαφορετικών δυνάμεων αναφέρθηκε στην «Κοινή Γνώμη» η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Μαρκέλλα Παραμυθιώτου. «Η Σύρος έχει την ιδιαιτερότητα να συγκεντρώνει πολλούς φορείς. Δεν έχουν όλοι αυτό το προνόμιο. Είναι σπάνιο σε ένα μικρό νησί να βρίσκονται συγκεντρωμένες τόσες πολλές δομές. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να αξιοποιείται από την Εκπαίδευση» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το Νοσοκομείο διαθέτει την υποδομή και το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό για να στηρίξει και να ενισχύσει τους σκοπούς των Διευθύνσεων. Όπως τόνισε, «υπάρχουν επισκέπτες υγείας και ειδικοί που μπορούν να μας βοηθήσουν, εφόσον και η Διοικήτρια έχει την επιθυμία και το ενδιαφέρον να το κάνει».

Σεμινάρια εγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας

Η κ. Παραμυθιώτου σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως τα προγραμματισμένα σεμινάρια είναι εγκεκριμένα από το υπουργείο Υγείας. «Κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη, ωστόσο χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί, καθώς το Υπουργείο απαγορεύει την είσοδο εξωτερικών παραγόντων στα σχολεία εν ώρα λειτουργίας. Σε συνεργασία με την καινούρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου, την κ. Μπουραντά, διασφαλίσαμε τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου ώστε τα προγράμματα που θα ακολουθήσουν να είναι εγκεκριμένα και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής» υπογράμμισε η Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Καταλήγοντας, εξήγησε ότι είναι εξίσου σημαντική η προβολή αυτών των σεμιναρίων, με στόχο τη συμμετοχή περισσοτέρων εκπαιδευτικών και τη συνέχιση αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας.