Ανακοίνωση Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων

Τα Πειραματικά Σχολεία στη Σύρο

  • Παρασκευή, 11 Ιουνίου, 2021 - 18:43

 

Φέτος το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για το σχολείο του αύριο σχεδόν διπλασίασε τον αριθμό των Πρότυπων ή Πειραματικών Σχολείων που θα λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο συνολικός αριθμός των οποίων ανήλθε σε 112 από 62.

Στόχος των Πειραματικών Σχολείων είναι η ανάπτυξη ερευνητικών και δημιουργικών δράσεων, η πιλοτική εφαρμογή σε προγράμματα σπουδών, μεθόδους διδασκαλίας, σε νέο εκπαιδευτικό υλικό, έντυπο και ψηφιακό, σε νέα διδακτικά εργαλεία καθώς και σε καινοτόμες διδακτικές πρακτικές.

Η Ερμούπολη, μια σύγχρονη πόλη με πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο που διαχρονικά στηρίζει καινοτόμες ιδέες, δε θα μπορούσε να μείνει εκτός από αυτόν τον πρωτοποριακό και σημαντικό σχεδιασμό.

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε τη λειτουργία δύο σχολικών μονάδων της Διεύθυνσής μας ως Πειραματικά Σχολεία, το 4Ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης και το 6Ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης. Υπενθυμίζουμε στους γονείς και/ή κηδεμόνες των μαθητών/τριών ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται έως την 17η Ιουνίου 2021. Διευκρινίζουμε ότι η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη των παραπάνω σχολικών μονάδων Πειραματικών, για το σχολικό έτος 2021-2022, πραγματοποιείται με κλήρωση η οποία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021. Η αίτηση γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), σύμφωνα με τον τρόπο που ορίζεται στην με στοιχεία 73160/Δ6/12-6-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Ηλεκτρονικές αιτήσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία». Η κλήρωση διενεργείται από τριμελή Επιτροπή (Επιτροπή Κλήρωσης) η οποία ορίζεται από τη Δ.Ε.Π.Π.Σ (Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων) και δημοσιοποιείται μέσω της ιστοσελίδας της.

Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σχετική απόφαση του Υπουργείου, αναρτητέα στο διαδίκτυο, με ΑΔΑ: 6ΩΔΝ46ΜΤΛΗ-ΘΛΟ.