Επετειακή εκδήλωση του Βρεφικού Σταθμού «Ηλιαχτίδες» με πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά

Πέντε χρόνια «λάμψης»

Τα πέντε χρόνια λειτουργίας του γιόρτασε χθες ο Βρεφικός Σταθμός «Ηλιαχτίδες» στο Άνω Μάννα της Σύρου, με μία λαμπερή εκδήλωση για τους μικρούς φίλους του.

Μαζί με τους Kid’s Time, τους Exercise gym & τους Κουκλουβάχατα τα παιδιά ασκήθηκαν, καλλιτέχνησαν και διασκέδασαν στη φύση.

Η ιδρύτρια των «Ηλιαχτίδων» Ελεονώρα Ρούσσου καλωσόρισε μικρούς και μεγάλους στον φιλόξενο χώρο του Βρεφικού Σταθμού, ένα παιδικό όνειρό της, το οποίο άρχισε να παίρνει μορφή το 2011.

Όπως τόνισε, μέσα από την καθημερινή αγάπη και φροντίδα τους, οι υπεύθυνοι επιδιώκουν την επαφή του παιδιού με τη φύση, καθώς επίσης την ενίσχυση της αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησής τους.

«Στόχος μας είναι να μεγαλώνουμε παιδιά με αυτοπεποίθηση που να μπορούν να βαδίζουν μόνα τους και να φεύγουν από εμάς χαρούμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης, η κ. Ρούσσου σύστησε στα παιδιά του νησιού έναν «πολύ διψασμένο παπαγάλο». Μέσα από το παραμύθι που η ίδια έγραψε και αφιέρωσε στη μητέρα της, προβάλλει το σοβαρό ζήτημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος, τις σοβαρές συνέπειες που έχει στη πανίδα και στη χλωρίδα, αλλά και τις ενέργειες με τις οποίες μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Mε ποικίλους τρόπους τα σκουπίδια δεν καταλήγουν στον ειδικό κάδο απορριμμάτων. Όλα ξεκινούν από την δική μας λανθασμένη ενέργεια πράξης. Πως γίνεται αυτό;

Οδηγώντας και πετώντας τα σκουπίδια έξω από το παράθυρο, αντίστοιχα στην ακτή κάνοντας το μπάνιο, ταξιδεύοντας και πετώντας σκουπίδια από το πλοίο στη θάλασσα, στο δάσος κάνοντας πικ-νικ δίχως να μαζέψουμε τα σκουπίδια.

Το παραμύθι της κ. Ρούσσου δόθηκε σε όλα τα παιδιά που επισκέφτηκαν εχθές τις «Ηλιαχτίδες» για να γιορτάσουν παρέα τα πέντε χρόνια «λάμψης» τους.