Όχι στην πιθανή συγχώνευση του ΙΚΑ Θήρας

  • Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2013 - 06:00

Για καταστρατήγηση της ρήτρας της νησιωτικότητας κάνει λόγο ο Δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεση του Δήμου στο ενδεχόμενο της πιθανής συγχώνευσης και υποβιβασμού του ΙΚΑ Θήρας.

Σε έγγραφό του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση και τον Διοικητή του ΙΚΑ, το οποίο κοινοποιείται επίσης στους βουλευτές του Νομού, ο κ. Ζώρζος επισημαίνει ότι η συγχώνευση και ο υποβιβασμός του υποκαταστήματος ΙΚΑ Θήρας πλήττει ευθέως μεταξύ άλλων και τις χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε Σαντορίνη, Θηρασιά, Σίκινο, Φολέγανδρο και Ανάφη.

Σύμφωνα με το νέο οργανωτικό μοντέλο το οποίο προωθείται για το Ίδρυμα, έχει αποφασιστεί η ανάπτυξη των Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με γεωγραφική αναφορά σε Καλλικρατικούς Δήμους με πληθυσμό 10.000-15.000 κατοίκους. Στην πραγματικότητα, όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος, αυτό σημαίνει ότι θα υποβιβαστεί ο ρόλος του ΙΚΑ Θήρας, αφού από υποκατάστημα θα μετατραπεί σε απλό γραφείο με υποτυπώδεις αρμοδιότητες, το οποίο θα στελεχώνεται από μόλις δύο άτομα, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί νησιά ο συνολικός πληθυσμός των οποίων φτάνει τους 16.859 κατοίκους.

Ο Δήμος Θήρας θεωρεί επιτακτική την ανάγκη διατήρησης της δομής του ΙΚΑ στη Σαντορίνη ως έχει, υπενθυμίζοντας τις 5.500 και πλέον επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και τους περίπου 20.000 συνταξιούχους ΙΚΑ και ΟΑΕΕ που εξυπηρετεί το Υποκατάστημα, αλλά και τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων που συναλλάσσονται με το υποκατάστημα Θήρας ειδικά σε ό,τι αφορά στη χορήγηση των φαρμάκων υψηλού κόστους (για νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κ.λπ).

Σημειώνεται, ότι στο ΙΚΑ Θήρας απασχολούνται σήμερα 13 άτομα, τα οποία θίγονται άμεσα από την ενδεχόμενη κατάργηση του υποκαταστήματος στο νησί.


Σχόλια

ΑΝΤΩΝΗΣ Πέμ, 6 Ιουν. 2013 - 15:46

ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΘΗΡΑΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ? ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΜΕ? ΜΑΛΛΟΝ Κ ΒΡΟΥΤΣΗ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΟΣ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.