Κλειστές οι πόρτες του ΟΑΕΔ για τους εποχιακά απασχολούμενους

Εκτός ΟΑΕΔ θα βρεθούν οι εποχιακά απασχολούμενοι στον τουρισμό, οι οποίοι χάνουν το δικαίωμα λήψης επιδόματος ανεργίας, εξαιτίας της μεταβολής του σχετικού νόμου, με την Ομοσπονδία τους να απευθύνει ύστατη έκκληση στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας.

Οι υπαγορευόμενες από την τρόικα, αποφάσεις που ελήφθησαν από το υπουργείο Εργασίας, αφορούσαν στην επιβολή πλαφόν στις ημέρες επιδότησης ανεργίας (450 την τετραετία), γεγονός που οδηγεί να χάσουν τον επίδομα ανεργίας οι απασχολούμενοι στον Τουρισμό καθώς η απασχόληση τους είναι εποχική και με τη λήξη της δικαιωματικά το ελάμβαναν. Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία τους αυτό έχει «ως συνέπεια να βρεθούν τους χειμερινούς μήνες με τρομακτικά προβλήματα επιβίωσης οι ίδιοι και οι οικογένειες τους».

Αν και έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες τροποποίησης του νόμου και δόθηκαν από τους αρμόδιους οι σχετικές υποσχέσεις επίλυσης του προβλήματος, παρ’ όλα αυτά, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή του ΟΑΕΔ, το μόνο που επετεύχθη ήταν η ανάληψη πρωτοβουλίας από τον ΟΑΕΔ για εκπόνηση μελέτης και προτάσεων στον Υπουργό Εργασίας.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας γίνεται έκκληση προς τον Υπουργό Εργασίας, κ. Γ. Βρούτση, «να εξαντλήσει κάθε περιθώριο εξεύρεσης λύσης λόγω του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος που διακυβεύεται και προς αυτή την κατεύθυνση», ενώ ζητείται και η υποστήριξη από το Υπουργείο Τουρισμού τα κόμματα και τους Βουλευτές καθώς και από τους εργαζόμενους να συμμετέχουν αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις.