Προβολή του Νοτίου Αιγαίου στο εξωτερικό

  • Παρασκευή, 14 Μαρτίου, 2014 - 06:10

Σε πλήθος τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έγινε η παρουσίαση του Νοτίου Αιγαίου ώς ένας αδιαμφισβήτητα μοναδικός προορισμός στο πρώτο Greek Deluxe Travel roadshow στο Ντουμπάι.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη προσπάθεια τουριστικής εκδήλωσης που πραγματοποιείται από την Ελλάδα στα Αραβικά Εμιράτα αλλά και η πρώτη απόπειρα προώθησης του τουρισμού πολυτελείας της χώρας. Αρωγός και συνδιοργανωτής ήταν η αεροπορική εταιρεία Emirates, ενώ την έναρξη την διαδικασία των εργασιών πραγματοποίησε ο Έλληνας Πρέσβης, Διονύσιος Ζώης.

Σημαντική κίνηση ήταν το κάλεσμα των κατοίκων των Αραβικών Εμιράτων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μέσω της Αντιπεριφερειάρχη, Ελευθερίας Φτακλάκη. Η ίδια προσπάθησε να προβάλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών, με την αναφορά της στις υπηρεσίες πολυτελείας στο Νότιο Αιγαίο. Επίσης σε προσωπικές της επαφές με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και την αντιπρόεδρο της Emirates Airlines συζήτησε αναλυτικά τους τρόπους συνεργασίας, για την ανάπτυξη του προορισμού στα Εμιράτα.

Παράλληλα σύναψε συμφωνία ώστε την τρέχουσα χρονιά να διοργανωθεί ταξίδι στην Ελλάδα, με σκοπό να γνωρίσουν οι τουριστικοί πράκτορες τα νησιά του Ν. Αιγαίου.

Σημαντικές προσωπικότητες παρευρέθησαν στην εκδήλωση, όπως ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Άρης Σολούνιας καθώς και ξενοδόχοι από Ρόδο και Μύκονο.

Επίσης μείζονος σημασίας θεωρείται το πρώτο Greek Deluxe Travel αφού είχε μοναδικό σκοπό την ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλής εισοδηματικής ικανότητας, αλλά και την γένεση σημαντικών συνεργασιών που θα ωφελήσουν τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις.

Ετικέτες: