Ο Γιάννης Μαχαιρίδης στη Σαντορίνη

  • Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2014 - 06:10

Ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, επισκέφτηκε το νησί της Σαντορίνης και το εργοτάξιο κατασκευής του νέου οδικού δικτύου, το οποίο συνδέει το αεροδρόμια με τα Φηρά, το Βουρβούλο και την Οία. Ο κ. Μαχαιρίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πρόοδο του έργου, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας, και υλοποιείται με πόρους του Επιχειρηματικού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2014-2020 στον τομέα των μεταφορών. Σημειώνεται ότι παρότι το έργο είχε μπει στο πρόγραμμα από τον Μάιο του 2011, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 10,5 εκ. ευρώ, ξεκίνησε τελικά με χρονοκαθυστέρηση εξαιτίας της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων και της διασφάλισης του απαραίτητου ποσού προς παρακατάθεση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, προβλέπεται η κατασκευή οδικού άξονα που θα ξεκινά σε απόσταση 1 χιλιομέτρου δυτικά του αεροδρομίου και θα καταλήγει στην υπάρχουσα επαρχιακή οδό Οίας- Βουρβούλου, με μήκος που φτάνει τα 8,9 χιλιόμετρα. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή συνδετήριων δρόμων για τα Φηρά, το Βουρβούλο και τον Καρτεράδο, με συνολικό μήκος 3,9 χιλιόμετρα.

Οι κάτοικοι της Σαντορίνης περιμένουν την υλοποίηση του έργου, καθώς ένα μεγάλο τμήμα του νησιού, αυτό που βιώνει τον έντονο τουρισμό, επιβαρύνεται ιδιαίτερα και μέσα από το έργο αναμένεται καλύτερη εξυπηρέτηση και ασφαλέστερη κίνηση οχημάτων από και προς το αεροδρόμιο. Παράλληλα είναι σημαντικό ότι θα διευκολυνθεί η επικοινωνία μεταξύ των οικισμών του νησιού που συνδέονται.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ετικέτες: